• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • П'ять країн ЄС з червня скасовують безкоштовний проїзд для українців
    Опубликовано: 2022-05-27 09:34:22

    Польща, Швейцарія, Німеччина, Болгарія та Чехія з 1 червня скасовують право на безкоштовний проїзд для громадян України при пред'явленні ними відповідного документу.

    Про це повідомляє офіційний Telegram-канал Європейського союзу про підтримку України. Однак повністю оплачувати проїзд буде не обов'язково: для українців у цих державах діятиме пільговий проїзд.

    Зокрема, Німеччина вводить проїзний на всі види міського транспорту в будь-якому місті та регіональних поїздах за 9 євро. У Чехії абонемент на всі види місцевого громадського транспорту обійдеться майже в 7 євро.

    "Щодо Польщі, поки що інформація про скасування безкоштовного проїзду з'явилася для громадського транспорту Варшави. Щодо регіональних поїздів та міжнародного залізничного сполучення з сусідніми країнами, Польща обіцяє надати додаткове роз'яснення", - йдеться у повідомленні.

    Але правила проїзду для українців у громадському транспорті країн ЄС з 1 червня можуть змінитися і в тих країнах, які поки що не заявляли про плани скасування безкоштовного проїзду, тому актуальну інформацію радять перевіряти на спеціальному сайті, створеному ЄС для українських біженців.

    Тимофій Бесп'ятов

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.