• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Як змінилися ціни на купівлю житла на вторинному ринку
    Опубликовано: 2022-05-26 18:37:34

    В Україні впав попит на купівлю квартир. Порівнюючи показники вартості житла, пропозиції та попиту жовтня 2021 року з травнем 2022 року, на півдні та сході він упав на 90−100%, а у Києві - на 52%. 

    Про це йдеться в даних Flatfy (проєкт ЛУН).

    Згідно з даними Flatfy, найбільше у травні подорожчало житло на вторинному ринку у Сумській області – на 122%. У Львівській області – на 64%, в Івано-Франківській – на 58%, у Київській – на 55%. Також ціни більш ніж на 50% зросли у Запорізькій та Дніпропетровській областях.

    Водночас на Харківщині ціни помітно впали на 33%.

    Зокрема, показник пропозиції вторинного житла під придбання по всій Україні впав. У Дніпропетровській області - мінус 2%, у Київській – мінус 25% та Закарпатській області – мінус 26%.

    Найбільше зменшилась пропозиція у Кіровоградській області – мінус 92%, у  Житомирській області – мінус 86%, у Миколаївській області – мінус 85%.

    Як зазначають фахівці, аналогічна ситуація і з попитом на придбання вторинного житла в Україні. На Херсонщині - мінус 100%, у Миколаївській області - мінус 94%, на мінус 91% на Харківщині, на мінус 86% – в Одеській та Запорізькій областях. 

    Анастасія Дєдковська

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.