• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Хорватія з наступного року переходить на євро
    Опубликовано: 2022-05-21 09:53:29

    Хорватія схвалила перехід на валюту євро та наступного року стане 20-ою країною Єврозони. Про це повідомляє aktuality. 

    За перехід на євро віддало голоси 117 депутатів при 13 голосах проти. Противники введення євро зазначали, що зараз не найкращий час для такого переходу, оскільки цей крок призведе до зростання бідності. 

    У хорватському парламенті переконані, що введення євро стане позитивним кроком для країни, а саме дасть змогу усунути валютні ризики, знизити процентні ставки, підвищити кредитний рейтинг країни та залучити більше інвестицій.

    Зазначається, що перерахування цін на товари в обох валютах розпочнеться вже з 5 вересня. Паралельне співіснування хорватської та європейської валют триватиме весь наступний рік.

    Нагадаємо, 25 січня президент Хорватії Зоран Міланович заявив, що для України немає місця у НАТО. А також він наголосив, що перешкоджатиме будь-якому залученню Хорватії до конфлікту між Росією та Україною.

    Водночас вже у квітні прем'єр-міністр Хорватії Андрій Пленкович заявив, що бойкотуватиме президента Мілановича і припиняє всі контакти з ним, оскільки вважає, що глава держави має тісні зв'язки з Москвою. Зокрема, він обговорив з Володимиром Зеленським посилення санкцій проти Росії.

    Анастасія Дєдковська

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.