• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Україна увійшла до топ-20 країн світу за рівнем розвитку екосистеми даних
    Опубликовано: 2022-05-13 15:25:07

    У рамках проекту Global Data Baromete провели міжнародне дослідження щодо оцінки стану розвитку сфери даних для вирішення нагальних суспільних проблем у 109 країнах світу. Україна посіла 20 місце у цьому рейтингу.

    Україна отримала 55 балів. Понад 60 балів отримали 7 країн: США, Нова Зеландія, Великобританія, Південна Корея, Франція, Канада та Естонія.

    Від 50 до 60 балів здобули 13 країн, серед яких і Україна. Як зазначив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, Україна має однакову кількість балів із Австралією та Фінляндією.

    Дослідженням займалися понад 100 міжнародних експертів у період із травня 2019 по травень 2021-го. Відомо, що вони оцінювали різні показники та напрямки у сфері розвитку екосистеми даних — управління даними, здатність, доступність, використання та вплив даних на суспільне благо.

    Віта Молодан

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.