• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Німеччина не збирається платити Росії за газ у рублях
    Опубликовано: 2022-05-07 18:20:03

    Міністр фінансів Німеччини Крістіан Лінднер заявив, що Німеччина не платитиме за постачання газу з Росії у російській валюті.

    Про це Лінднер написав на своїй сторінці у Twitter.

    "Звертаючись до Путіна, я дуже чітко кажу: ми не дозволимо себе шантажувати! Ми й надалі не платитимемо за російський газ у рублях. Ясно одне: ми робимо все можливе, щоб скоріше стати незалежними від Росії", - написав Лінднер у соцмережі.

    Зазначимо, 29 квітня Financial Times повідомив, що чотири енергетичні компанії країн ЄС готові піти на поступки Кремлю і перейти на оплату газу в рублях.

    За інформацією видання, серед таких компаній – німецька Uniper та австрійська OMV, а також газові компанії Угорщини та Словаччини. Переговори між європейськими покупцями та "Газпромом" активізувалися з наближенням термінів платежів.

    Нагадаємо, Путін 31 березня заявив, що він підписав указ про новий порядок розрахунків за російський газ із так званими "недружніми країнами" в рублях. До списку таких країн включено всі держави-члени ЄС.

    Незважаючи на ультиматуми Путіна, всі країни цивілізованого світу відмовилися від вимоги оплачувати постачання газу карбованцями.

    Зокрема, міністри енергетики країн G7 відкрито та офіційно відкинули вимогу Росії здійснювати оплату за газ російськими рублями.

    Німеччина одна з перших заявила, що не погодиться на ці умови. У свою чергу, Європейська комісія попередила держави-члени ЄС про те, що купівля газу за рублі стане порушенням санкцій проти Росії.

    Світлана Манько

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.