• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Світовий банк знизив прогноз економічного зростання у 2022 році до 3,2%
    Опубликовано: 2022-04-20 19:45:18

    Глобальне економічне зростання у 2022 році становитиме 3,2% через вторгнення Росії до України.

    Про це йдеться у прогнозі Світового банку, передає Bloomberg.

    Зазначимо, що у січні цього року Світовий банк прогнозував зростання 4,1%. За словами президента установи Девіда Малпаса, зниження викликано скороченням прогнозів для Європи та Центральної Азії, включаючи Росію та Україну. Глава Світового банку заявив, що розраховує обговорити новий 15-місячний пакет антикризових заходів у розмірі близько $170 мільярдів на період із квітня 2022 року до червня наступного року з радою директорів банку найближчими тижнями. При цьому близько $50 мільярдів із цієї суми будуть задіяні у наступні три місяці.

    «Країни перебувають у важкому фінансовому становищі — 60% країн з низькими доходами вже відчувають боргові труднощі або схильні до високого ризику їх виникнення», — додав Малпасс.

    Нагадаємо, за оцінками аналітиків інвестиційної компанії Dragon Capital, території на сході та півдні України, які залишаються окупованими російськими військами на середину квітня, у довоєнні часи генерували приблизно 12% від ВВП.

    Вони вважають, що у березні 2022 року реальний ВВП України порівняно з аналогічним періодом минулого року скоротився на 45%, а дефіцит державного бюджету цього року може сягнути 16 – 26% ВВП.

    Ілля Требор

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.