• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Маркетплейс Автопро: торгівля запчастинами як соціальна місія
    Опубликовано: 2022-04-14 20:07:55

    Торгівля необхідна країні у війну, адже саме вона підтримує обіг грошей та задоволення основних потреб. До таких потреб входять не тільки їжа або одяг, а також автозапчастини. Автомобілі потрібні фронту, волонтерам та біженцям, тому автозапчастини для них мають бути максимально доступними. Чотири тисячі продавців запчастин і товарів для авто працюють на Avtopro.ua, і з початком війни завданням маркетплейсу стало підтримати їх в умовах невизначеності. 

    Допомога у вирішенні фінансових проблем

    Після нападу Росії багато бізнесів у країні впали в ступор, і магазини на Автопро не стали винятком. Не знаючи чого чекати завтра, продавці зупиняли трансляцію товарів, щоб не платити майданчику за перегляди. Кількість переглядів також різко впала, адже найбільший сегмент покупців, СТО, були в такому ж стані. У поточній ситуації адміністрація майданчика прийняла рішення тимчасово не брати плату за перегляди. Цим рішенням Автопро позбавляв себе основного джерела доходів, але то був єдиний спосіб реанімувати ринок і дати продавцям мотивацію повертатися до роботи. Коли через три тижні монетизацію повернули, більшість продавців вже вели активну торгівлю як з представниками бізнес-сегменту, так і з роздрібними покупцями. 

    Допомога у вирішенні проблем з логістикою

    Проблемним питанням залишалася доставка. Багато покупців отримували відмову на свої замовлення, оскільки продавці не бралися забезпечити доставку у потрібний регіон. Йдеться не тільки про місця на лінії фронту або тимчасово окуповані, а й про руйнування звичайних логістичних ланцюжків. Потрібен був ефективний інструмент, який дав би можливість об'єднувати покупців з продавцями за місцезнаходженням. І такий інструмент створили співробітники Автопро на базі месенджера «Телеграм». Чат-бот «Пошукач запчастин» (avtoproua_bot) дозволяє шукати потрібні запчастини у продавців свого регіону, щоб придбати їх самовивезенням.

    Незважаючи на те, що Автопро не заробляє на цих угодах, маркетологи маркетплейсу поширили інформацію про бот по всій базі продавців та покупців, а також у соцмережах бренду. Творці «Пошукача запчастин» говорять про те, що це стало їх внеском у пожвавлення ринку автозапчастин та повернення його до повноцінної роботи, наскільки це можливо.



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.