• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • CNN: США можуть виділити до $10 млрд на зміцнення східних рубежів НАТО
    Опубликовано: 2022-02-28 18:36:17

    Як повідомляє CNN, у Сенаті Сполучених Штатів обговорюється план щодо зміцнення східних рубежів Північноатлантичного альянсу. У розмові з телеканалом один із сенаторів сказав, що "існує широка двопартійна угода" щодо законодавства про надзвичайне фінансування.

    Цю інформацію він повідомив журналістам після телефонної розмови з колегами із Сенату та доповідачами з адміністрації президента Джо Байдена. Йдеться про допомогу для зміцнення оборонного потенціалу союзників НАТО на східному фланзі альянсу. А також про допомогу з біженцями та гуманітарними потребами.

    Як уточнює CNN, адміністрація не уточнила, яка сума буде потрібна, але сам сенатор оцінив пакет у суму до $10 млрд.

    Нагадаємо, раніше Росія виставила категоричні вимоги, щоб НАТО відійшло "на рубежі 1997 року", коли членами Альянсу ще не були 14 країн Східної Європи та Балтії.

    Під час Мюнхенської конференції з безпеки президент Латвії Егілс Левітс наголосив, що агресія Росії є не лише нападом на Україну, а й на всю Європу, а також на демократію Заходу.

    Фёдор Орищук

    ЛIГАБiзнесIнформ



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.