• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Україна та США домовилися вести стратегічний діалог з питань енергетики
    Опубликовано: 2021-08-30 08:47:05

    Україна та Сполучені Штати створять Платформу стратегічного діалогу (SECD), що охоплюватиме питання енергобезпеки та декарбонізації – її деталі міністри енергетики двох країн обговорять під час зустрічі у Вашингтоні.

    Про це повідомляє пресслужба Міністерства енергетики за підсумками зустрічі міністра енергетики України Германа Галущенка і міністерки енергетики США Дженніфер Гренголм.

    Галущенко заявив, що платформу важливо використовувати для розробки практичних рішень з підтримки енергетичного переходу України та підвищення її енергетичної безпеки.

    Сторони обговорили результати тристоронньої зустрічі між міністрами енергетики США, Німеччини та України, і конкретні кроки щодо забезпечення енергетичної безпеки України.

    У цьому контексті обговорили протидію проєкту Північний потік-2 і методи запобігання використанню Росією газу як зброї проти України.

    «Стратегічний діалог у сфері енергетики та клімату — це інструмент для енергетичного співробітництва між Україною та США», — пояснив Галущенко. SECD охоплюватиме різні сфери: декарбонізацію, енергетичну безпеку, зокрема — кібербезпеку.

    Більш детальні кроки щодо подальшого співробітництва міністри обговорять на зустрічі у Вашингтоні, повідомили у міністерстві.

    Инф. finance.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.