• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • До уваги аудиторів! Прес-огляд та матеріали Конференції «Контроль за якістю аудиторських послуг. Саморегулювання професійної діяльності», що відбулася 13 грудня 2017 року в місті Харкові
    Опубликовано: 2017-12-13 15:21:41

    13 грудня 2017 року Аудиторська палата України за підтримки EU-FINSTAR, проекту технічної допомоги, що фінансується Європейським Союзом, за участі Міністерства фінансів України та проекту STAREP Світового банку, провела в місті Харкові конференцію на тему «Контроль за якістю аудиторських послуг. Саморегулювання професійної діяльності».

    Серед 150 учасників Конференції зареєстровано 140 сертифікованих аудиторів України з міста Харкова та Харківської області, а також Вінницької, Дніпропетровської, Полтавської, Запорізької, Миколаївської, Київської, Одеської, Сумської, Рівненської та Черкаської областей. Крім того на Конференції булі присутні Народний депутат України Семенуха Роман який є співавтором поправок до проекту Закону «Про аудит фінансової звітності та аудиторську діяльність», представники вищих навчальних закладів,  фондового ринку, керівники громадських і професійних організацій аудиторів та бухгалтерів, а саме: ФПБАУ, САУ, ПАБУ, ГПВАУ.

    У ході роботи Конференції було обговорено питання приведення у відповідність норм національного законодавства про аудиторську діяльність із законодавством Європейського Союзу через концептуальні принципи організації аудиторської діяльності в Україні, які закладені в проекті Закону «Про аудит фінансової звітності та аудиторську діяльність».

    Особливу увагу було приділено питанням організації контролю за якістю аудиторських послуг. В ході дискусії учасники конференції дізналися про міжнародний досвід запровадження систем контролю якості, про принципи щодо контролю якості у відповідності до нового законопроекту та обговорили проблеми, які виникають при проведенні контролю якості згідно існуючих нормативних вимог.

    В ході дискусії щодо регулювання аудиторської діяльності,  представники громадських організацій бухгалтерів та аудиторів  надали свої пропозиції щодо  удосконалення розвитку професійного самоврядування аудиторів, консолідації професій бухгалтерів та аудиторів та поліпшенню діяльності  Аудиторської палати України. 

    До уваги аудиторів матеріали за результатами проведення Конференції «Контроль за якістю аудиторських послуг. Саморегулювання професійної діяльності»

    Програма конференції

    Реформа системи аудиту в ЄС та у глобальному контексті: яких заходів вжито в інших країнах для зміцнення регулювання у сфері аудиту

    Основні положення законопроекту «Про аудит фінансової звітності та аудиторську діяльність» № 6016-Д

    Контроль якості в аудиті співставлення положень законопроекту 6016д з законодавством ЄС

    Фокусуємось на якості: як усунути загальні недоліки аудиту?

    КОНТРОЛЬ ЗА ЯКІСТЮ АУДИТОРСЬКИХ ПОСЛУГ: перспективи для України

    Розбудова бухгалтерської справи в Україні на потужній і сталій професійній основі: професійні об'єднання у сфері бухгалтерського обліку

    Реформа аудиту в ЄС та у глобальному контексті: Саморегуювання професії бухгалтера та аудитора

    САМОВРЯДУВАННЯ АУДИТОРІВ В УКРАЇНІ

    Саморегулювання аудиторської діяльності

    Посилення саморегулювання через консолідацію професії в Україні



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.