• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Бджоли допоможуть створити камери нового покоління
    Опубликовано: 2017-07-06 20:17:06

    Нещодавні суперечки з приводу кольору сукні пов’язані із «константністю кольору». Сучасні камери не мають здатності визначити справжній колір об’єкта при зміні кольору освітлення. А ось бджоли, як і люди – здатні. Особливості очей комах допоможуть розробити камери, що здатні краще сприймати природнє освітлення.

    Для бджіл проблема «константності кольору» має життєве значення, адже вони мають визначати колір потрібної квітки в будь-яких умовах освітлення, чи то ліс на зорі, чи то - в сутінках.

    Австралійські вчені розгадали загадку бджіл. Кожна медоносна комаха має на голові 2 звичайних і 3 додаткових простих ока – оцелії, кожне з яких містить пару рецепторів кольору. Вони і допомагають бджолам точно виміряти колір навколишнього освітлення.

    Нове дослідження може допомогти розробити камери, які краще працюватимуть в умовах природнього освітлення. Вчені припускають, що якщо вбудувати у камеру два невеликих датчика кольору освітлення, то справжній колір об’єкта буде ідентифікований за більшості умов освітлення. Дослідники сподіваються на інтеграцію обчислювальних моделей і в камери дронів та роботів.

    vido.com.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.