• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • У перший рейс потягом Ковель-Хелм вирушили 92 пасажири
    Опубликовано: 2017-06-16 12:12:03

    «Укрзалізниця» запустила новий міжнародний потяг з України до Польщі за маршрутом Ковель-Хелм, - повідомляє "Телевізійний центр Ковель".
    - “Я б хотів би подякувати залізничникам за наполегливість. Митникам та прикордонникам, що взяли на себе відповідальність... Нехай все ладиться в цьому проекті. Нехай міцніє дружба між братніми українським і польським народами!”, - каже голова облдержадміністрації Володимир Гунчик.
      Серед почесних гостей церемонії — представники дипломатичних місій України та Польщі.
    - “Наш уряд, дипломатичні та консульські служби багато зробили для того, щоб Україна нарешті отримала безвіз з країнами ЄС. І це великий успіх як України, так і Польщі. А сьогоднішня подія показує, наскільки тісними є зв'язки між нашими країнами та людьми — незважаючи на різні проблеми та інтереси тих, хто хотів би погіршити наші відносини... Це ще один крок України до майбутнього членства в Європейському Союзі..”, - говорить генеральний консул РП в Луцьку Вєслав Маріан Мазур.
      Швидкісний потяг сполученням “Ковель - Хелм” прибуває на 7-му колію залізничної станції Ковель.
    - “Це техніка європейського зразка... Зроблено по чеській технології, виробництво Польщі, від фірми PESA. Швидкість руху в нас не більше 100 км. на годину...”, - розповідає машиніст Ігор Демков.
      Сучасний рейковий автобус серії РESA 630 М може перевозити 187 пасажирів. Квитки на даний потяг можна придбати в касах міжнародного сполучення залізничного вокзалу ст. Ковель.
    - “Квиточок на даний рейс буде коштувати 203 гривні. З придбанням квитків проблем немає абсолютно ніяких. Якщо пасажиропотік збільшиться, ми відкриємо додаткову касу і квиточки продаються за 30 днів до відправлення поїзда”, - говорить начальник вокзалу станції Ковель Василь Сілівончик.
      Серед пасажирів першого рейсу - депутати Ковельської міської ради та міський голова Олег Кіндер, який був одним з ініціаторів відновлення залізничного сполучення між Ковелем та Хелмом.
    - “Ми сьогодні маємо ділову зустріч з нашими партнерами в Хелмі. Ми пишемо певні проекти саме з цим містом-побратимом. І нас вже чекають там. І маємо певні умови для підписання певних договорів”, - говорить Ковельський міський голова Олег Кіндер.
      В керівництві “Укрзалізниці” переконані, що даний рейс матиме попит серед пасажирів: “Ми зараз займаємось підв'язкою поїздів, щоб пасажирам було зручно. І після цього вже ми організуємо другий потяг, який буде йти напряму до Хелма — забирати пасажирів з Рівного та Луцька...”, - говорить член правління ПАТ “Укрзалізниця” Сергій Михальчук.
      Відстань з Ковеля до Хелма потяг долає за годину двадцять хвилин. Ще 1,5 години в графіку відводять на прикордонний та митний контроль. З Ковеля потяг відправляється об 11:53. Час відправлення з Хелма — 14 год. 51 хвилина за місцевим часом.

    prokovel.com



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.