• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Тиждень цифрових технологій
    Опубликовано: 2006-02-23 12:03:00

    Розвиток цифрових технологій в Україні – один з пріоритетних напрямків діяльності Міністерства транспорту та зв’язку.

     У столичному виставковому центрі “КиївЕкспоПлаза” 20 лютого розпочав свою роботу традиційний форум вітчизняної ІТ-спільноти - “Тиждень цифрових технологій”.

    У цьогорічному “Тижні” бере участь понад 100 компаній – вітчизняних та зарубіжних учасників ринку інформаційно-комунікаційних технологій. Свої доробки представляють компанії з Ізраїлю, Польщі, Росії. Серед українських експонентів - такі відомі компанії, як “Датагруп”, “Квазар-Мікро”, “Моніс”,  “Оптима-Україна” та ін.

    Назва заходу - символічна, адже вона відповідає пріоритетам сучасного українського ІТ-ринку. На цьому, зокрема, наголосив заступник Міністра транспорту та зв’язку України Василь Гандабура під час урочистого відкриття виставки. “Розвиток цифрових технологій – у центрі уваги Міністерства транспорту та зв’язку України”, - зазначив В.Гандабура, ознайомивши присутніх з конкретними кроками, зробленими у цьому напрямку. Серед них - парламентські слухання з розвитку інформаційного суспільства в Україні, створення Центрального засвідчувального органу, впровадження перспективних технологій WI-MAX та WI-FI.

    Вітчизняний ІТ-ринок стає більш консолідованим. Сьогодні ми спостерігаємо плідний діалог між компаніями, споживачами та органами державної влади. Одним з актуальних завдань є також пошук відповіді на виклики, пов’язані з майбутнім вступом України до Світової організації торгівлі.

    Про важливість співпраці свідчить і участь у “Тижні цифрових технологій” заступника Міністра транспорту та зв'язку Василя Гандабури, Директора Держдепартаменту з питань зв'язку та інформатизації Георгія Бутенка, заступника Директора Держзв’язку Петра Яцука.

    На форумі був присутній також Генеральний директор Українського державного підприємства поштового зв’язку “Укрпошта” Ігор Кравець, який саме в активному впровадженні ІКТ вбачає один з найбільш ефективних механізмів модернізації підприємства.

    Формат діалогу, до якого прагне Мінтрансзв’язку, дозволяє консолідувати зусилля усіх гравців ринку, спрямовуючи їх на вирішення не локальних завдань, а на формування глобальних перспектив українського ІТ-простору. Сьогодні саме використання ІКТ є головним рушієм будь-якої сфери економіки і перед галуззю стоять серйозні завдання з удосконалення нормативно-правового поля, створення привабливого інвестиційного клімату.

    “Тиждень цифрових технологій” проводиться з урахуванням сучасних тенденцій виставкової діяльності в ІТ-сфері. Це, насамперед, комплекс заходів, які мають на меті наближення виробників до потреб клієнтів, презентацію комплексних рішень та послуг.

    При цьому активне впровадження ІТ вимагає постійного вдосконалення кваліфікаційного рівня фахівців, пошуку оптимальних шляхів взаємодії науки та виробництва в ІТ-сфері. Саме такий підхід використовується в організації та проведенні знаних міжнародних заходів, зокрема, Всесвітньої виставки інформаційно-комунікаційних технологій CeBIT.

    У рамках “Тижня цифрових технологій”, що триватиме 20–23 лютого, пройдуть: тринадцята міжнародна виставка корпоративних інформаційних систем EnterEX, п’ята міжнародна виставка корпоративних телекомунікацій ExpoTEL, третя спеціалізована виставка комплексних систем та спеціалізованого програмного забезпечення “Рішення для управління підприємством”.

    Відбудуться також міжнародна конференція “Стратегія управління підприємством у висококонкурентних умовах зростаючої економіки”, конференції “Серверні технології та кластерні рішення”, “Телекомунікаційні рішення для бізнесу”, “Безпека інформаційних систем підприємства”, ”Інтернет-бізнес 2006. Застосування Інтернет-технологій у бізнесі”; “круглий стіл” “Електронний цифровий підпис та електронний документообіг в Україні: стан та перспективи”.

    Серед інших заходів – з’їзд ІТ-директорів та засідання дискусійного ІТ-клубу “Рішення завдань бізнесу засобами ІТ”.

    Інф. Держзв'язок України

     



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.