• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Упроваджуватимуться європейські правила транзиту товарів
    Опубликовано: 2016-12-31 20:30:57

    Мінфін України на своєму офіційному веб-сайті повідомляє, що зроблено перший крок для впровадження в Україні європейських правил транзиту товарів. Відповідне рішення було прийняте на засіданні Уряду.

    У чому суть?

    Ухвалений проект Закону передбачає внесення змін до Митного кодексу щодо приведення транзитних процедур у відповідність до європейських стандартів, а саме — Конвенції про єдиний режим транзиту й Конвенції про спрощення формальностей у торгівлі товарами.

    Зокрема планується використання в Україні окремих типів митних декларацій, аналогічних тим, що використовуються в ЄС для процедури спільного транзиту при торгівлі між договірними сторонами Конвенцій.

    До того ж передбачається здійснення в Україні митних формальностей із використанням інформаційно-телекомунікаційних систем, які засновані на європейських технологіях і функціонують на міжнародному рівні.

    Що це дає?

    Прийняття законопроекту дозволить Україні розпочати процес упровадження в Україні європейських правил транзиту товарів (у т.ч. розробку ІТ-рішень і дослідну експлуатацію європейської системи), який має завершитись офіційним запрошенням про приєднання до зазначених Конвенцій.

    Участь України в єдиному режимі транзиту матиме низку переваг:

    гарантії, видані українськими банками, будуть дійсні на території всіх Договірних сторін Конвенцій;
    відсутність необхідності декларування експортних товарів на кордоні ЄС (це здійснюватиметься в Україні при експортному відправленні);
    вирішується питання обміну інформацією про товари, що переміщуються через спільний кордон України та країн —членів ЄС;
    застосування європейських транзитних правил надасть можливість підприємствам використовувати єдину митну декларацію та єдину гарантію для переміщення товарів від свого складу до складу контрагента. Як наслідок — відбудеться істотне прискорення та здешевлення руху товарів, від якого виграють усі учасники ланцюжку постачання — експортери, перевізники, імпортери;
    українська митниця, своєю чергою, також зменшить кількість митних формальностей, необхідних для контролю за транзитними переміщеннями, й отримуватиме від митниць інших країн попередню інформацію про вантажі ще до перетину ними українського кордону. Це надає змогу аналізувати операції на предмет їх ризиковості ще до моменту прибуття товарів в Україну, обґрунтовано визначати форми митного контролю, тим самим не затримуючи вантажі на кордоні митними оглядами й іншими контрольними процедурами.
    Додатково

    З метою забезпечення тестового функціонування на національному рівні нової комп’ютеризованої транзитної системи (NCTS) нині Мінфіном прийнято наказ «Про затвердження змін до деяких відомчих класифікаторів інформації з питань державної митної справи, які використовуються у процесі оформлення митних декларацій», яким наводяться коди окремих документів і типів митних декларацій у відповідність до європейських довідників.

    interbuh.com.ua

     



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.