• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Розмір портових зборів переглянуть
    Опубликовано: 2016-11-30 00:01:00

    Міністерство інфраструктури України повідомило про те, що на даний момент розробляється проект по перегляду специфіки прорахунку портового збору в українських портах чорноморського регіону. На думку Міністерства, робота портів є неконкурентоспроможною. І цю проблему потрібно вирішувати.

    Мінінфраструктури має намір до 19 грудня подати на розгляд законопроект, в якому буде переглянута методика прорахунку портових зборів, які українські порти стягують з кораблів, що заходять на гавані. Основна ідея законопроекту полягає в наступному зниженні вартості обслуговування суден в порту з тим, щоб Україна стала більш конкурентоспроможною на світовому ринку.

    «Дуже жваве обговорення методології розрахунку портових зборів. Говоримо про підхід, про дії, необхідних для зниження портових зборів і підвищення конкуренції українських портів в чорноморському басейні. Якщо ми хочемо залучити вантажі, наростити транзит і перемогти Констанцу, Поті і споруджуваний порт Тамань, держава і бізнес повинні домовитися. Є можливість знизити збори від 30% до 60% і навіть більше. Дедлайн за поданням методики 19 грудня 2016 рік », - повідомила Олександра Воропаєва, радник міністра інфраструктури.

    Нагадаємо, з метою залучення додаткових вантажопотоків, в кінці літа поточного року Кабмін схвалив зниження транзитних ставок на 50% у всіх українських портах. Після чого були отримані рекомендації від Міжнародної фінансової корпорації та Світового банку за вдосконаленою методикою розрахунку портових зборів. В результаті, найближчим часом Міністерство інфраструктури планує прийти до єдиного розрахунку, який дозволить знизити ставки в 2 рази.

    Проте, проблему конкурентоспроможності України це не вирішує. На даний момент порти в принципі тож переповнені, зниження ставок не спричинить за собою збільшення вантажопотоку, тому як для цього необхідний якісний вантаж на експорт.

    agronews.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.