• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Ціни до нового року стрімко зростуть: деякі продукти подорожчають на 10-50%
    Опубликовано: 2016-11-17 15:00:00

    На українців чекає дорогий Новий рік через  - про це вже сьогодні говорять експерти продовольчих ринків. Нагадаємо, в жовтні, за даними Держстатистики, ціни виросли на 2,8%, в листопаді і грудні очікується не менше зростання, що дасть до 16% інфляції за рік при закладених в бюджет 12%. А гривня продовжує стрімко знецінюватися. Ці два фактори позначаться на традиційному передноворічному ажіотажі.

    Очікується зростання цін на м'ясо, рибу, цитрусові, а на спиртне — знижки. Найбільше виростуть у ціні курячі яйця. Десяток фабричних буде коштувати до 30 грн. В одному з господарств Київщини уточнили, що зростання може бути до 30 грн/десяток. Директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко прогнозує, що перед святами виробники піднімуть ціни на м'ясо на 10%. Причина та ж — підвищений попит. Крім того, на 15-20% подорожчають червона ікра і риба завезені, вартість яких залежить від курсу долара, а він у грудні навряд чи буде нижче за 27 грн. Саме тому є сенс купувати охолоджену рибу зараз. Кілограм червоної риби коштує 250-300 грн і, якщо вона подорожчає на 20%, то, наприклад, на тушці 3 кг зараз можна заощадити 150-200 грн.

    Експерт-аграрій Євген Двірник також каже, що м'ясо подорожчає на 10%. На попит вплине і бізнес, який буде робити оптові закупівлі для виробництва ковбасних виробів. За підрахунками Двірника, яловичина може підскочити в ціні на 8,2 грн (з 82 до 90 грн/кг), свинина — на 7 грн (з 70 до 77 грн/кг), курка (тушка) — на 4 грн (з 40 до 44 грн/кг).

    "Пік високих цін припаде на передсвятковий тиждень. Будуть дорогими продукти і в переддень Різдва. Потім ціни підуть на спад", — упевнений Євген Двірник.

    У грудні на 3-5% виросте в ціні і борщовий набір, оскільки овочів продається багато. "А цитрусові з Іспанії та Єгипту через курсові коливання можуть подорожчати на 15-20%, — роз'яснює Євген Двірник. — За кіло мандарин замість 40 грн у грудні доведеться викласти 45-50 грн".

    На думку експертів, заздалегідь не варто запасатися овочами, а м'ясо і рибу, які можна заморозити, уже варто купувати. А також червону ікру. До початку грудня купуємо запас яєць, а за тиждень до свята — свіжі овочі. Борщовим набором можна запасатися в будь-який час.

    Фахівці радять почекати з закупівлею спиртного, особливо шампанського, оскільки за день-два до 31 грудня торговельні мережі зазвичай проводять його розпродаж. Це підтверджують і трейдери.

    agronews.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.