• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Дві європейські компанії заявили про готовність управляти українською ГТС
    Опубликовано: 2016-10-18 11:00:00

    Газові компанії з Італії та Словаччини прислали комерційні пропозиції до умов своєї діяльності в якості оператора української ГТС. Для співпраці з ними доведеться виділити в окрему структуру магістральні газопроводи.

    Про це повідомив президент «Укртрансгазу» Ігор Прокопів під час II Українському газовому форумі в Києві, – повідомляє УНН з посиланням на ZN.ua.

    «Пошук закордонного інвестора, який би гарантував завантаження транзитних потужностей української газотранспортної системи після 2019 року, є найважливішим завданням для розвитку «Укртрансгазу». Транзит є найприбутковішим видом діяльності держкомпанії – навіть на рівні минулорічних обсягів транзиту російського газу в Європу тарифна виручка склала 2 млрд доларів», – зазначив він.

    За його словами, вже надійшли комерційні пропозиції з умовами роботи на ГТС від італійської та словацької компанії.

    «Це італійська SNAM і словацька Eustream, які цікавляться тільки магістральними газопроводами», – сказав Ігор Прокопів і додав, що виконання цієї умови технічно і організаційно можливо.

    «У такому випадку буде два «Укртрансгази». Один транзитний, магістральний, а другий – внутрішній», – пояснив він.

    При цьому, як зазначає видання, затверджений Кабінетом міністрів план реструктуризації НАК «Нафтогаз України» передбачає іншу схему поділу «Укртрансгазу». Передбачається створення на його базі двох компаній ПАТ «Магістральні газопроводи України» і ПАТ «Підземні сховища України», на баланс яких будуть передані відповідні активи.

    Нагадаємо, що сьогодні у КМУ повідомили про те, що робоча група з питань реформування «Нафтогазу» домовилася підпорядкувати «Укртрансгаз» наглядовій раді «Нафтогазу».

    У ВРУ таке рішення урядовців оцінили скептично.

    Так, за словами Бєлькової, наглядова рада «Нафтогазу» сьогодні і так виконує певні функції по відношенню до «Укртрансгазу».

    Також нагадаємо, умови Третього енергопакету передбачають, що функція транспортування газу від «Нафтогазу» має бути передана іншому оператору.

    zik.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.