• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Експерт розповів, які продукти подорожчали найбільше
    Опубликовано: 2016-09-27 21:00:00

    У вересні почала дорожчати майже половина половина соціальних продуктів харчування: овочі, м'ясо, сало, молокопродукти.

    Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив директор Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

    "У процентному відношенні швидше за все дорожчали овочі: капуста на 4% і буряк на 3%. Однак це склало всього 15коп. та 10коп. за кілограм відповідно. А ось курятина і сало додали серйозніше: 80коп. та 40 коп. Молочні продукти теж стояли на місці, і молоко подорожчало на 20коп. за літр, сметана на 40коп. та масло на 1,50грн. за кілограм. Трохи додав цукор - 20коп./кілограм і яйця - 40коп./десяток ", - написав він.

    Експерт зазначив, що на ряд продуктів стали дешевшими - цибуля, морква і гречка.

    "Зниження вартості моркви на 5 коп. або цибулі на 20 коп. за кілограмі не компенсують подорожчання решти продуктового кошика. Ну а гречка знову знизилася на свої звичні 1,50 грн. за десять днів", - зауважив Дорошенко.

    Він додав, що прогнозованого деякими експертами 20-процентного подорожчання хліба в вересні не відбулося. На думку Дорошенка, хліб подорожчає на 1%.

    В Асоціації постачальників торговельних мереж прогнозують подорожчання м'яса, оскільки це ростуть ціни на цей продукт в світі. Але воно не буде значним - близько 1%. Продовжить рости в ціні молочна продукція - вона також може додати ще близько 1%. Але не виключено, що молоко, сметана, сир і сир можуть подорожчати і значно більше. Овочі дорожчатимуть - і можуть вирости в ціні на 2%. Хліб, макарони і борошно - поки ще будуть острівцем стабільності, але не надовго. Яйця можуть додати ще 30 коп. за десяток.

    gazeta.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.