• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Газ для країни: Burisma нарощує обсяги виробництва
    Опубликовано: 2016-09-14 23:00:00

    Міжнародна енергетична група Burisma планує до кінця забезпечити Україну 1,5-1,8 млрд кубометрів природного газу. Це стало можливим за рахунок реалізації інвестиційної програми на 2016 рік, незважаючи на тиск і спроби блокування діяльності. До кінця року компанія має намір пробурити 12 свердловин, довівши їх загальну кількість до 70. За останні два роки Burisma сплатила понад 5 млрд грн податкових платежів до бюджетів усіх рівнів і далі має намір виконувати взяті на себе зобов'язання перед бюджетом країни, добуваючи не тільки більше газу для українців, але і збільшуючи надходження до держскарбниці.

    Інтенсифікація видобутку Burisma стала можлива також за рахунок введення в експлуатацію нових свердловин. Влітку група завершила роботи з буріння нової свердловини (№32) у межах Карайкозівської ліцензійної ділянки і почала буріння трьох нових свердловин на Рокитнянському родовищі. Унікальність Карайкозівської свердловини у тому, що її глибина становила 5150 м. Кінцева довжина по стовбуру свердловини становить 5225 м, при цьому кут відхилення буріння від вертикалі склав 36 градусів. Стартовий дебет нової свердловини склав близько 290 тис. куб. м. газу і 100 т конденсату на добу. Найближчим часом планується буріння ще декількох свердловин.

    На Рокитнянському родовищі група планує пробурити дві пошукові свердловини, а третя буде мати промислове призначення з прогнозними добовим дебетом 300 тис. куб. м. Проектні глибини пошукових свердловин заплановані на рівні 4520 та 4400 метрів. Причому обидві свердловини будуть похилі з кутом 35 градусів.

    Сьогодні Burisma - єдина компанія, що працює в Україні, яка в 2016 році пройшла процедуру due diligence декількох іноземних компаній на поставку сучасного нафтогазового обладнання. У результаті, Burisma стала партнером NationalOilwell Varco, однієї з найстаріших американських публічних компаній серед нефтегазосервісних компаній у світі зі штаб-квартирою у Х'юстоні (США) та найбільшої компанії з виробництва бурового нафтогазового обладнання.

    Це вже друга американська компанія, яку завела в Україну в 2016 році Burisma. Раніше в компанії заявили про початок роботи з іншою американською публічною компанією Dawson Geophysical. Фахівці останньої почнуть працювати з унікальним флотом обладнання для геофізичних досліджень і сейсмічної розвідки, який планується використовувати при освоєнні родовищ та видобутку природного газу в Україні. За словами виконавчого директора з українських операцій Burisma Тараса Бурдейного, інноваційне сейсмічне обладнання Dawson Geophysical включає 40 тисяч каналів і 30 сейсмічних вібраторів та дозволяє повністю забезпечувати не тільки власні потреби Burisma у сейсміці, але й інших компаній. Крім того, Burisma придбала американський флот для гідророзриву і має намір вже до кінця цього року здійснити кілька гідророзривів пласту, співпрацюючи з компанією ProPetro.

    Прихід в Україну публічних компанії зі США символічний, оскільки подібні домовленості свідчать про інтерес глобальних виробників обладнання до України і до видобутку вуглеводнів у регіоні. До того ж зношеність бурового флоту в Україні становить понад 60%, а його оновлення дозволить більш інтенсивно реалізовувати стратегію енергонезалежності.

    112.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.