• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Рада скасувала ліцензування експорту та імпорту алкоголю
    Опубликовано: 2016-09-09 16:00:00

    Верховна Рада прийняла в першому читанні депутатський законопроект про скасування ліцензування експорту та імпорту етилового, коньячного і плодового спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів та фінансові санкції за неподання підприємцями звітів у цій сфері.

    За прийняття за основу відповідного законопроекту №4958 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення ліцензійних процедур у сфері зовнішньоекономічної діяльності» проголосували 254 народних депутати за необхідного мінімуму в 226 голосів.

    «Ліцензія коштує 780 гривень. Надходження від неї в бюджет менші, ніж витрати на її адміністрування. Це говорить про те, що це потенційно корупційний інструмент. Пропозиція – прибрати штучні бар'єри», - сказав під час презентації законопроекту голова Комітету Верховної Ради з питань промислової політики і підприємництва Віктор Галасюк.

    Депутат Сергій Соболєв повідомив, що прийняття цього законопроекту несе загрозу для спиртової галузі. «Це фактично початок повного знищення української спиртової галузі. Це підготовка до продажу «Укрспирту», - сказав він.

    У свою чергу присутній у залі парламенту заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов зазначив, що документ не відноситься до продажу «Укрспирту». «Мова йде про ліцензії в розмірі 780 гривень, які я підписую вже півтора року ... Це абсолютно безглузда бюрократична процедура, якою в Мінекономрозвитку зайняті 5 осіб», - повідомив він.

    agronews.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.