• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Підвищення мінімальних цін на алкоголь спричинить збільшення фальсифікату
    Опубликовано: 2016-09-08 17:00:00

    Підвищення мінімальних оптово-роздрібних цін на вина та коньяки призведе до збільшення нелегального виробництва та збуту цієї продукції, допущення на ринок дешевих фальсифікованих сурогатів. Такий крок сприятиме подальшому падінню обсягів продажу високоякісних коньяків та виноградних вин, - і, як наслідок, знищенню виноградно-виноробної галузі та  скороченню робочих місць, тим самим відбудеться руйнування прозорої бази оподаткування та зменшення надходжень до державного бюджету. Таку думку висловив Володимир Гісем, директор Ужгородського коньячного заводу, голова об`єднання «Закарпатсадвинпром».

    «Постанова про мінімальні оптово-роздрібні ціни на алкогольні напої є неефективною та недієвою, оскільки, як показує практика, механізм її дії не забезпечує  реалізації  головної мети – боротьби з незаконним виробництвом і обігом алкогольної продукції. Як і до галузі, так і до боротьби з контрафактною продукцією має бути державний підхід і забезпечення управління структурами», - зазначає Володимир Гісем.

    Інститут мінімальних роздрібних цін в цілому наносить державі значну шкоду. І, згідно з європейською практикою, вважається таким, що суттєво обмежує ринок та є недієвим у порівнянні з іншими заходами, які можуть бути застосовані для досягнення головної мети – боротьби з фальсифікатом.

    Нагадаємо, Кабінет Міністрів України пропонує підвищити мінімальні оптово-відпускні та роздрібні ціни на вино, коньяк та горілку. Про це йдеться в проектах постанов "Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 30 жовтня 2008 р. № 957", підготовлених та розміщених на офіційних веб-сайтах Мінекономрозвитку та Мінфіну. За словами розробників одного з проектів постанови, він спрямований на збільшення питомої ваги легального сектору виробництва та обігу алкогольних напоїв, забезпечення повноти сплати податків до державного бюджету.

    agronews.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.