• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Експерти: що з продуктів подорожчає цієї осені
    Опубликовано: 2016-09-06 08:00:00

    В Україні знову спостерігаються негативні настрої серед населення, і це пов'язано з затримкою чергового траншу від МВФ, нестабільністю в економіці, стрибками курсу гривні.

    Крім того, настрої українці "підігрівають" експерти, які то і діло прогнозують зростання цін. Цієї осені дійсно потрібно чекати нової хвилі інфляції, проте вона торкнеться не всіх продуктів харчування – наприклад, овочі будуть дешевими до самих холодів. В цьому році експерти фіксують хороший урожай овочів і прогнозують дуже низькі ціни на протягом всієї осені – по більшості позицій на початку вересня цього року ціни набагато нижче, ніж у вересні 2015 року.

    За словами Олександра Охріменка, голови Українського аналітичного центру, до кінця осені вартість овочів не повинна змінитися, крім того, на його думку, наші люди настільки звикли до кризи, що завдяки гарному врожаю овочів зможуть пристосуватися, адже деякі українці вже багато років виживають за рахунок власного городу. Охріменко зазначає, що в серпні різко збільшилися продажі банок і кришок, і це означає, що українці запасаються консервацією, як в старі добрі часи. Єдине, що турбує експертів в цьому році, – відсутність нормальних сховищ для овочів. Справа в тому, що урожай розкуповують швидко, а те, що залишиться до зими, може просто не «дотягнути» навіть до новорічних свят, і, якщо це станеться, ціни на деякі овочі можуть стрімко злетіти в зимові місяці. Охріменко заявляє, що зовсім інша ситуація складається з м'ясною і молочною продукцією.

    Свинину українці поки ще купують, та ціни на це м'ясо довго не підвищувалися, однак яловичина скоро стане справжнім делікатесом, який зможуть собі дозволити тільки найбагатші громадяни. Курятина також буде дорожчати, оскільки на неї підвищився попит через збільшення цін на яловичину. На думку Охріменка, восени подорожчають кури, свинина і баранина, а ось яловичина продаватиметься за старою ціною, оскільки вона отже завищена, і, якщо підняти її ще на десяток гривень, м'ясо перестануть купувати. Свинина може подорожчати мінімум на п'ять відсотків, курятина у вересні подорожчає до 50 гривень за кіло.

    З вересня зростуть закупівельні ціни на молочну продукцію. Експерт вважає, що причина криється в закінченні «молочного сезону», у зменшенні поголів'я великої рогатої худоби, також негативно може вплинути підвищення тарифів на електроенергію. Населення відмовляється від м'яса і намагається переходити на молочну продукцію, споживання молока, сметани, кефіру і йогуртів різко зросла, і це може створити певний дефіцит, і, відповідно, призведе до значного зростання цін. Минулого місяця закупівельна ціна на молоко становила всього 5,8 гривень за літр до кінця вересня вона може досягти 8 гривень, прогнозують аналітики відзначають, що восени молочні продукти подорожчають на десять відсотків.

    businessua.com



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.