• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Мінфін пропонує скасувати акциз на тютюн
    Опубликовано: 2016-08-18 21:00:00

    Міністерство фінансів України вносить пропозицію щодо скасування акцизного збору на імпорт тютюнової сировини. З урахуванням скасування додаткових мит, собівартість виробництва і реалізації кінцевого продукту (сигарет і тютюнових виробів), як на території України, так і за її межами на експортних ринках, буде нижче поточних цін.

    Міністерство вже підготувало відповідний законодавчий акт поправок до діючого Податкового кодексу. Текст статті 213.3 проекту вже розміщений на сайті Мінфіну для попереднього ознайомлення та громадської доступності.

    Повідомляється, що згідно з даним проектом поправок до Податкового кодексу, від акцизного податку звільняється ввезення на митну територію України неферментованого (не переробленої) тютюнової сировини тютюново-ферментаційними заводами, які реалізують перероблене сировину виробникам тютюнових виробів або на експорт.

    Варто відзначити, що нові умови скасування акцизного збору будуть також розповсюджуватися на тютюнову сировину, що використовується при виробництві або переробці суб'єктами господарювання на митній території України. Крім того, це стосується і реалізації ферментованої тютюнової сировини тютюново-ферментаційними заводами виробникам тютюнових виробів. Такі операції будуть проводиться без стягування акцизного податку.

    Нагадуємо, раніше уряд переглядав законодавчу базу стосовно імпортних податкових зборів і мит у бік збільшення таких.

    rbn.cc



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.