• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Бурштинська ТЕС сплатила майже 800 млн грн екоподатків
    Опубликовано: 2016-08-11 22:00:00

    ДТЕК Бурштинська ТЕС виконує свої поточні зобов’язання по виплаті екологічного податку. Починаючи з 2012 року, з часу приватизації, в бюджети різного рівня ДТЕК Буршинська ТЕС перерахувала 765,4 млн грн, в тому числі 67 млн грн у першому півріччі 2016 року.

    З цієї суми переважна частина коштів сплачена до місцевих і обласного фондів охорони навколишнього природного середовища, що дозволило вирішити цілий ряд екологічних проблем в Галицькому районі та області зокрема. Частина екологічного податку, нарахованого за перший квартал 2016 року, розтермінована до кінця 2016 р., окрім цього ДТЕК Бурштинська ТЕС виплатить додатково 8 млн грн за розтермінування.

    «З 2012 року, з початку приватизації Бурштинської ТЕС, ДТЕК виплатив до державного і регіонального бюджету 765,4 млн грн екологічного податку. Крім того, за цей період  ДТЕК інвестував в екологічну модернізацію двох енергоблоків Бурштинської ТЕС, йдеться про заміну старих  електрофільтрів на нові, 15 млн дол США, – зазначив генеральний директор ДТЕК Західенерго Андрій Шувар. – ДТЕК Бурштинська ТЕС працює виключно в рамках українського законодавства, тож у випадку розтермінування екологічного податку, електростанція скористалася своїм законним правом на її проведення. Нажаль зараз ситуація в енергетиці залишається вкрай важкою, станція працює у умовах мільярдних боргів за вже вироблену електроенергію, тож це є причиною такого розтермінування. Ми щиро сподіваємося, що усі кошти, які ми перераховуємо у вигляді екоподатку, місцеві бюджети направляють на реальне поліпшення екологічного стану в регіоні».

    Фактично, екологічна ситуація в зоні впливу ДТЕК Бурштинскої ТЕС почала поліпшуватися після 2012 року, коли були отримані перші результати екологічної модернізації. Завдяки заміні електрофільтрів на двох енергоблоках ДТЕК Бурштинської ТЕС концентрація викидів твердих частинок в атмосферне повітря зменшились в 29 разів до рівня 25-37 мг/м³, що відповідає європейським стандартам.

    Нагадаємо, що борг ДП «Енергоринок» за відпущену електричну енергію перед  трьома станціями ПАТ «ДТЕК Західенерго» вже більше 2,5 млрд грн., з них 1,5 млрд грн – це борг перед Бурштинською ТЕС за вже вироблену електроенергію.

    gk-press.if.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.