• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Землянський: на розвідку Юзівського родовища газу треба $ 500 млн
    Опубликовано: 2016-07-28 23:00:00

    Експерт з питань енергетики Валентин Землянський сумнівається, що компанія Yuzgas, яка виграла тендер на видобуток сланцевого газу на Юзівській площі, може дозволити собі витратити необхідну суму грошей на розвідку.

    Нідерландська компанія Yuzgas виграла тендер на видобуток сланцевого газу на Юзівській площі на сході України, де раніше планувала займатися видобутком Shell. Всього на участь в конкурсі подавали заявки три компанії. Вартість конкурсної документації склала близько трьох мільйонів гривень.

    Експерт з питань енергетики Валентин Землянський зазначив, що для розробки Юзівського родовища необхідні величезні кошти. Вартість однієї тільки розвідки, яка може дати і негативний результат, може досягати 500 мільйонів доларів.

    «За різними оцінками, буріння однієї свердловини становить, коштує від п'яти до десяти мільйонів доларів. Для того, щоб провести розвідувальне буріння на всій площі, про яку в даному випадку... Юзівська площа, необхідно пробурити близько 50 свердловин. Тобто ми розуміємо, що мова йде про суми порядку 250-500 мільйонів доларів, які необхідно вкласти в розвідку, і тільки після цього можна буде дати якусь оцінку про те, чи можна взагалі видобувати сланцевий газ на цьому родовищі, яка буде його вартість», - сказав експерт в ефірі радіостанції Голос Столиці.

    Землянський висловив сумнів, що компанія Yuzgas може дозволити собі витратити таку суму грошей на розвідку.

    Раніше експерт з енергетичних питань Юрій Корольчук заявив в ефірі «ГС», що для того, щоби не зірвати транзит газу в ЄС, Україні доведеться закупити 3-5 млрд кубометрів газу в РФ.

    newsradio.com.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.