• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Влада планує відмовитися від державного регулювання цін на їжу
    Опубликовано: 2016-07-13 16:00:00

    АМКУ підтримує ініціативу Мінекономрозвитку щодо зміни до постанов Кабінету міністрів № 1548 від 25 грудня 1996 року про адміністративне регулювання цін на харчові продукти, повідомляє прес-служба установи.

    За словами директора Департаменту досліджень і розслідувань ринків виробничої сфери Антимонопольного комітету Андрія Астахова, будь-які регуляторні обмеження самостійності підприємств в ціноутворенні можуть негативно вплинути на ефективність та добросовісність конкуренції учасників ринку. "Саморегулювання ринку - невід'ємна частина розвитку конкурентних відносин", - прокоментував він.

    Проект реформування системи державного регулювання цін на харчові продукти підтримали Мінекономрозвитку, Мінагрополітики, Державна регуляторна служба, Держпродспожівслужба, а також - представники бізнесу і профільних асоціацій.

    «Можна зробити висновок, що за станом на сьогодні адміністративне регулювання ціноутворення не виконує своєї соціальної функції, а навпаки - призводить до зростання цін», - підкреслюють в АМКУ.

    agronews.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.