• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • «Їжа богів»: відомі причини аномальної ціни на гречку
    Опубликовано: 2016-06-25 00:01:00

    Золота крупа, їжа богів, елітні зерна – як тільки не називають останнім часом українці гречку.

    І не дивно, адже ціни на цю крупу виросли до аномального рівня: за кіло гречки доводиться платити майже півсотню гривень.

    В чому причина такого цінового «геноциду»?

    Невже останні роки у нашій державі були тотальні неврожаї гречки?

    Ситуацію коментує народний депутат України від партії «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина»», заступник голови Комітету Верховної Ради з питань аграрної політики та земельних відносин Вадим Івченко.

    За його словами, причина «кусючої» ціни на гречку зовсім не пов’язана з неврожаями.

    «Політика нарощування експорту і політика постійного збільшення експертної виручки змусила більшість фермерських господарств, не використовуючи сівозміни, садити те, що дає найбільший прибуток, що швидко іде на експорт. Друге – ми відмовилися від державного регулювання цін. Нема державного регулювання. Американська торгова палата каже, що ринок має регулювати ціну. Але всі ми бачимо, що з цього виходить. Наприклад, молоко – у населення беруть по 2 гривні, у фермерів – по 5», - зазначив Вадим Івченко.

    Нагадаємо, через різке зростання цін на гречку ринок цієї крупи перевіряють на порушення антимонопольного законодавства.

    val.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.