• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • МінАПП запровадить сертифікацію продукції фермерів для експорту в ЄС
    Опубликовано: 2016-05-25 12:00:00

    Сертифікація продукції дрібних фермерів для доступу на ринки ЄС - один з дієвих інструментів держпідтримки, який запроваджуватиме Міністерство аграрної політики та продовольства України. Про це заявив Міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна", повідомили в прес-службі Мінагрополітики у вівторок.

    За його словами, нова команда Мінагрополітики “перезавантажить” Держпродспоживслужбу та запустить процес сертифікації продукції дрібних фермерів для виходу на ринок ЄС. А у майбутньому також планується збільшити обсяг тарифних квот.

    "У пресі іноді можна почути запитання: що це за квота в 10% від виробництва однієї компанії? Так, у нас є великі компанії. Але ця ж квота – масштаб для 500-1000 дрібних гравців. Єдина проблема – вони не можуть сертифікуватися, потрібно дати їм цю можливість", – зазначив міністр.

    Водночас, як наголосив Тарас Кутовий, "для великих компаній необхідно шукати потужні глобальні ринки".

    "Днями у мене була зустріч з послом Ірану – це колосальний ринок, нам потрібно швидше його наповнювати. Я готую поїздку в цю країну і хочу запросити до нас їхнього міністра сільського господарства", – зауважив очільник Мінагрополітики і нагадав, що Україна в різні роки займала від 60% до 80% всього харчового імпорту Ірану.

    agronews.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.