• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • KSG Agro побудує завод з виробництва енергопелет на Дніпропетровщині
    Опубликовано: 2016-05-23 19:00:00

    Компанія KSG Agro розпочала будівництво заводу з виробництва енергетичних пелет в Криворізькому районі Дніпропетровської області. Завод буде побудований за проектом польської компанії  Energy Partners.

    Повідомляється, що компанія KSG Agro знайшла в Польщі завод, технологія якого дозволяє виготовляти пелети без сушіння. Уклала з ним ліцензійну угоду і купила технологію разом з усією будівельною документацією. Проектна потужність майбутнього підприємства складе 60-90 тис. т в рік.

    "На сьогодні ми закупили обладнання, готовність виробничої будівлі становить 70% Правда, в зв'язку з нестабільною ситуацією в країні і складною ситуацією в АПК реалізація проекту законсервована але ми не втрачаємо оптимізму і зараз шукаємо інвестора для монтажу обладнання та запуску заводу", - розповів голова ради директорів KSG Agro Сергій Касьянов.

    За його словами, заміщення традиційних видів палива альтернативним біологічним - один з найважливіших національних пріоритетів. Адже це знижує енергозалежність України від Росії. Використання відновлюваних енергоресурсів також знаходиться в руслі політики Євросоюзу, спрямованої на збільшення їх частки в структурі споживання.

    "Особисто я сказав тверде "ні " російському газу 4 роки тому ще на етапі проектування нашого свінокоплексу. Спочатку ми передбачили використання паливних пелет для опалення свинокомплексу замість газу. Саме тоді ми стартували з власним виробництвом паливних пелет. На наших потужностях ми виробляємо близько 500 -600 т пелет на місяць, 200 т з яких використовуємо самі ", - зазначив Сергій Касьянов.

    Відзначається, що перехід KSG Agro на альтернативну систему теплопостачання дозволив агрохолдингу повністю відмовитися від споживання газу - а це близько 7 млн. м3 на рік для першої черги комплексу.

    Використання такого типу палива в порівнянні з газом знижує витрати приблизно в три рази, незважаючи навіть на те, що всі компанії, що входять в структуру агрохолдингу, закуповують пелети за ринковою ціною.

    "Завдяки використанню пелет і повної відмови від газу, економія холдингу в рік становить десятки мільйонів гривень. В даний час в якості сировини завод використовує пожнивні залишки і солому зернових культур, таких як ячмінь і пшениця, залишки олійних культур, наприклад, ріпаку, і стебла технічних культур. При цьому думаємо про екологію, адже виробництво енергетичних пелет не повинно завдавати шкоди родючості земель", - додав Сергій Касьянов.

    Як додаткову сировину в виготовленні паливних пелет в компанії використовують біомасу енергетичних культур, яку вирощують на спеціальних плантаціях енергетичних посадок.

    agronews.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.