• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Українське держпідприємство готує до відправки замовнику перший Ан-132
    Опубликовано: 2016-05-22 16:00:00

    Держпідприємство “Антонов” у рамках виконання контракту з підприємством KACST планує на початку 2017 року поставити замовнику – Саудівській Аравії – перший літак Ан-132.

    Цей літак спроектований і побудований з використанням тільки європейських, американських та українських комплектуючих.

    Про це повідомив керівник програми-заступник головного конструктора “Антонов” Олександр Хохлов.

    “Зараз літак перебуває на стадії остаточного складання. Йде встановлення систем і обладнання. У 4 кварталі поточного року ми плануємо здійснити перший політ, а вже в 1 кварталі 2017 року спільно з аравійським партнером плануємо продемонструвати літак потенційним замовникам із Саудівської Аравії”, – сказав Хохлов.

    Він підкреслив, що новий літак цілком відповідає вимогам замовника, а також є прикладом ефективного імпортозаміщення при виробництві літаків: в Ан-132 використовується авіоніка американського виробництва Honeywell, двигуни канадської компанії Pratt&Whitney, гвинти британської компанії Dowty Propellers, а також агрегати і системи виробництва українських компаній.

    “Незважаючи на те, що Ан-132 – це глибока модернізація Ан-32 і Ан-26, створених ще за СРСР з використанням комплектуючих російського виробництва, ми принципово відійшли від кооперації з Росією – не тільки з політичних міркувань, але і з суто економічних. По-перше, ми виходили з заданих льотних характеристик. Комплектуючі американського, європейського і канадського виробництва задовольняють вимогам замовника та вимогам до сучасних повітряних суден. При цьому ми не забуваємо і вітчизняних розробників. Частину вузлів, агрегатів і систем замовляємо українським компаніям, – повідомив Хохлов. – По-друге, експлуатація будь-якого літака передбачає ведення його післяпродажного обслуговування. Очевидним є той факт, що сервісна мережа світових гігантів Pratt&Whitney, Honeywell, Liebherr значно ширша і ефективніша від будь-якого, наприклад, російського виробника. Це дуже важливо і для замовника, і для нас як виробника”.

    expres.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.