• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • На Львівщині депутати просять не зупиняти видобуток нафти та газу на трьох родовищах
    Опубликовано: 2016-04-27 09:00:00

    Депутати Бориславської міської ради звернулися до Президента України, голови Верховної ради України, прем’єр-міністра України, голови Львівської облдержадміністрації, голови Львівської обласної ради з проханням у сприянні щодо продовження видобутку нафти та газу на Верхньомасловецькому, Орів-Уличнянському, Новосхідницькому родовищах.

    «Згідно із наказом №27 від 02.02.2016 року Державної служби геології та надр України, найближчим часом можлива зупинка Верхньомасловецького, Орів-Уличнянського, Новосхідницького родовищ.

    Такі дії призведуть до припинення видобутку нафти та газу на згаданих вище родовищах. Беручи до уваги те, що вміст кисню у супутньому газі, який видобувається на території міста Борислава, перевищує допустимі норми, без змішування його із газом з вказаних родовищ, він стане непридатним до використання.

    Як наслідок вакуумно-компресорні станції на території міста Борислава будуть зупинені, що призведе до неконтрольованого виходу газу на поверхню та виникнення аварійних ситуацій. Весь газ об’ємом 2,1 млн куб м на місяць доведеться спалювати на факелах.

    Спалювання такої кількості газу  негативно вплине на стан екології міста, де рівень захворювань вищий за середньообласні показники, особливо поширеність захворювань на онкопатологію, органів дихання та органів кровотворення. Не може не турбувати високий рівень дитячої інвалідності з приводу вродженої патології та первинного виходу на інвалідність дорослого населення у працездатному віці.

    Спалювання газу на факелах призведе до перевищення ліміту викидів шкідливих речовин в атмосферу, що автоматично призведе до накладання штрафних санкцій у великих розмірах на підприємство, яке є основним бюджетоутворюючим платником міського бюджету.

    Протягом 2015 року цей платник забезпечив 14,2 млн грн надходжень податків до бюджету м. Борислава, що становить 26 відсотків від загальної суми доходів міста без врахування трансфертів з державного бюджету», – йдеться у зверненні.

    zik.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.