• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Скаргу «Нафтогазу» на «Північний потік-2» направили в Єврокомісію
    Опубликовано: 2016-01-05 23:00:00

    Секретаріат Енергетичного співтовариства направив до Європейської комісії скаргу української компанії «Нафтогазу» щодо порушення європейського енергетичного законодавства у проекті будівництва газопроводу «Північний потік-2», ініційованого Росією.

    «Скарга була подана на підставі Процедурного Акту 2008/01/MC-EnC Ради на рівні міністрів Енергетичного співтовариства щодо правил процедури вирішення суперечок згідно з Енергетичною хартією ЄС. Це положення стосується можливого порушення країнами-членами ЄС європейського законодавства і має вирішуватися Єврокомісією», – мовиться у повідомленні прес-служби «Енергетичного співтовариства», опублікованому 5 січня.

    18 грудня президент Європейської ради Дональд Туск заявив, що пропозиція проекту газопроводу «Північний потік-2» не відповідає нормам ЄС щодо диверсифікації джерел постачання і може підірвати роль України як газового транзитера.

    Як президент Європейської ради, Туск не має фінального слова щодо того, чи буде проект «Північного потоку-2» погоджений Євросоюзом. Головну роль у цьому питанні відіграє Європейська комісія.

    Цей проект підтримує Берлін, оскільки він може подвоїти потужності газопроводу «Північний потік», яким постачається газ до Німеччини.

    У липні цього року російська компанія «Газпром», а також компанії E.On, Shell і OMV домовилися про розширення потужностей газопроводу «Північний потік» шляхом добудови третьої та четвертої гілок цього газогону.

    Міністр енергетики Росії Олександр Новак заявив, що проект будівництва газопроводу по дну Балтійського моря «Північний потік-2» не потребує погодження Єврокомісії.

    Маршрут газопроводу потужністю 55 мільярдів кубів має пройти від Кінгісеппського району Ленінградської області Росії у районі Усть-Луги до німецького Грайфсвальда через територіальні води Росії та Німеччини, а також торкнеться економічні зони Фінляндії, Данії та Швеції. Загальна протяжність маршруту має становити 1225 кілометрів.

    Будівництво газопроводу «Північний потік», від Росії до Німеччини, розпочалося у 2010 році. Перша гілка його вже збудована.

    Цього року у Брюсселі ухвалили рішення, що Єврокомісія має зробити ревізію, перш ніж підписуватиметься будь-який контракт на транзит, постачання газу, а також на будівництво інфраструктурних об’єктів.

    radiosvoboda.org



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.