• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Ціни на продовольство в жовтні в Україні збільшилися на 1,1%
    Опубликовано: 2015-11-11 08:00:00

    Згідно з даними Державної служби статистики, споживчі ціни в жовтні знизилися на 1,3%. У річному вимірі показник споживчої інфляції склав 46,4%.

    Основним чинником дефляції в жовтні стало сезонне зниження цін на газ: природний газ подешевшав на 32,6%, що призвело до зниження показника цін на житло, воду, електроенергію і газ на 14,8% за місяць. У той же час, у зв'язку з початком опалювального сезону ціни на гарячу воду та опалення збільшилися на 39,9%.

    Ціни на продовольство в жовтні збільшилися на 1,1%. Найбільше зростання цін було зафіксовано на яйця, цукор і овочі унаслідок сезонних чинників.

    Ціни виробників у жовтні знизилися на 2,4%, а в річному вимірі інфляція цін виробників сповільнилася до 30,2%. Зокрема, ціни у добувній промисловості знизилися на 0,7% за рахунок зменшення цін на вугілля на 5,4%. Ціни на електроенергію для промислових споживачів в жовтні знизилися на 9,7%.

    Минулого тижня ринок українських акцій знову повернувся в спадний тренд. За результатами тижня індекс Української біржі (УБ) зменшився на 3,5% і в п'ятницю 6 листопада закрився на позначці 765,17 пункту.

    Занепокоєння на ринку, ймовірно, пов'язано можливістю посилення політичного протистояння внаслідок несподіваного арешту відомого дніпропетровського бізнесмена і політика Геннадія Корбана, що входить до найближчого кола олігарха Ігоря Коломойського. Крім того, в четвер 5 листопада український парламент провалив голосування по ряду законопроектів, необхідних для отримання Україною безвізового статусу з Євросоюзом.

    Минулого тижня НБУ не виділяв кредити рефінансування для підтримки ліквідності банківської системи.

    Шляхом розміщення депозитних сертифікатів протягом минулого тижня Нацбанк залучив 79,5 млрд грн проти 69,1 млрд грн, залучених тижнем раніше. При цьому обсяг депозитних сертифікатів овернайт, виданих за цей період, склав 52,4 млрд грн. Середньозважена ставка розміщення найбільш довгих (тримісячних) сертифікатів минулого тижня не змінилася і склала 21,49%.

    Минулого тижня рівень ліквідності банківської системи знову оновив максимум з початку року. Зростання відбулося завдяки збільшенню обсягу депозитних сертифікатів, що знаходяться в обороті. Останній показник також досяг максимуму з початку року.

    Вартість коштів на міжбанківському кредитному ринку минулого тижня не змінилася і залишалася високою. Кредити овернайт виділялися під 18,5-19,5% річних, тижневі ресурси коштували 20-21%, а місячні - 20-22%.

    Обсяг залишків на кореспондентських рахунках банків протягом минулого тижня поступово зменшувався. Очевидно, в цей момент банки воліють вкладати вільні кошти в купівлю депозитних сертифікатів. Станом на ранок п'ятниці 6 листопада залишки становили 18,8 млрд грн.

    newsbanker.com



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.