• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Всі газорозподільні компанії завершать 2015 рік зі збитками
    Опубликовано: 2015-11-02 13:00:00

    Відповідно до тарифів, встановлених НКРЕКП, виручка газорозподільних підприємств (облгазів) повністю йде на утримання і ремонт газопроводів, які вони експлуатують.

    Через низькі тарифи виручки, отриманої вітчизняними газорозподільними компаніями, достатньо лише для підтримки працездатності газопроводів. Через низькі тарифи виручки, отриманої вітчизняними газорозподільними компаніями, достатньо лише для підтримки працездатності газопроводів.

    «Прибуток регулятором в тариф практично не закладається. І якщо в минулому році приблизно половина газорозподільних компаній зазнали збитків через економічно необґрунтовані тарифи, то в цьому році збитковими будуть всі компанії », - сказав Олександр Притика, директор«Регіональної Газової Компані» в ході круглого столу «Газорозподільні мережі: за що і кому доведеться платити споживачам газу», організованому тижневиком «Дзеркало Тижня».

    Через низькі тарифи виручки, отриманої вітчизняними газорозподільними компаніями, достатньо лише для підтримки працездатності газопроводів.

    За словами генерального директора «Нафтогазбудінформатика» Леоніда Уніговського, проведене фахівцями цього підприємства дослідження показало, що у Франції в ціні газу для невеликих промислових споживачів частка тарифу на транспортування становить 38-39%. «В Україні цей показник коливається на рівні 8% від діючої ціни газу», - сказав експерт.

    У сфері газорозподілу в Україні діє 46 газорозподільних компаній, на яких зайнято близько 75 тис працівників. Загальна протяжність мережі складає близько 400 тис км.

    104.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.