• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • В АМКУ обговорено проблемні питання на ринках бензинів і дизельного пального
    Опубликовано: 2015-09-29 23:00:00

    28 вересня 2015 року в Антимонопольному комітеті України відбулось засідання круглого столу на тему: «Актуальні питання захисту економічної конкуренції на ринках бензинів і дизельного пального».

    Захід відбувся за участю Голови Антимонопольного комітету України Юрія Терентьєва, першого заступника Голови Комітету – державного уповноваженого Марії Ніжнік, заступника Голови Комітету – державного уповноваженого Андрія Вовка, державних уповноважених Комітету Агії Загребельської та Валерія Полюховича. У засіданні також взяли участь представники Адміністрації Президента України, Міністерства енергетики та вугільної промисловості України, учасників ринку, експерти та ін.

    Марія Ніжнік зазначила, що ринки світлих нафтопродуктів (бензинів та дизельного пального) є сферою постійної уваги та контролю з боку органів Антимонопольного комітету. Ці ринки дуже динамічні та характеризуються постійними ціновими змінами, які можуть бути обумовлені як об’єктивними, так і суб’єктивними факторами. За відсутності об’єктивних причин на підвищення цін на пальне Антимонопольний комітет України одразу ж в межах своєї компетенції реагує на такі дії. Так, наприклад, 2 вересня 2015 року операторам ринку були надані обов’язкові для розгляду рекомендації. За результатами розгляду відповідей, отриманих від операторів, Комітетом будуть вжиті відповідні заходи.

    Кожен учасник засідання мав можливість висловити свою позицію щодо проблемних питань та пошуку шляхів їх вирішення.

    За результатами засідання круглого столу учасники висловили думку щодо доцільності здійснення спільних заходів представниками Антимонопольного комітету України, суб’єктами господарювання, науковцями та аналітиками ринку для розроблення Правил професійної етики на ринках бензинів і дизельного пального та науково-експертних досліджень відповідних ринків.

    Наразі Комітет очікує найближчим часом отримати конструктивні пропозиції щодо реалізації відповідних заходів.

    kmu.gov.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.