• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Дерегуляція в портах продовжується
    Опубликовано: 2015-09-25 00:01:00

    Скасовано необхідність надання оригіналу міжнародного ветеринарного сертифікату при вивантаженні контейнерів з суден.

    В результаті спільної роботи Міністерства інфраструктури та Міністерства аграрної політики і продовольства скасовано необхідність надання оригіналу міжнародного ветеринарного сертифікату під час заходу суден у морські порти.

    Відповідне положення Закону України «Про основні засади та вимоги до безпеки і якості харчових продуктів» (п.3 статті 55) вступило в силу 20 вересня цього року.

    Згідно з новими вимогами, Міністерство аграрної політики не заперечує щодо розвантаження із суден товарів, що переміщуються в контейнерах, за умови пред'явлення міжнародного ветеринарного сертифікату в електронному вигляді. У разі використання в морському порту Інформаційної системи портового співтовариства копія міжнародного ветеринарного сертифікату може подаватися в електронному вигляді.

    Раніше у морських портах інспектори Державної ветеринарної та фітосанітарної служби вимагали надання оригіналів міжнародних ветеринарних сертифікатів на момент вивантаження товарів у контейнерах з борту судна. Зазначений документ направлявся вантажоодержувачу поштою і не завжди прибував на момент заходу судна. Такі вимоги приводили до істотної затримки суден і додаткових втрат з боку перевізників, операторів терміналів і адміністрації порту.

    «Ми вдячні очільнику Міністерства агрополітики Олексію Павленку, його заступникам Володимиру Лапі та Ярославу Краснопольському, а також в.о. голови Державної ветеринарної та фітосанітарної служби Олександру Вержиховському за державницьку позицію, спрямовану на дерегуляцію та спрощення умов ведення бізнесу в Україні. На мій погляд, це красномовний приклад співпраці між відомствами. Нові правила принесуть відчутну економічну користь для клієнтів українських портів», – зазначив заступник Міністра інфраструктури Юрій Васьков.

    rbn.cc



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.