• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Шведи збудують в Україні надсучасний сміттєспалювальний завод
    Опубликовано: 2015-09-22 13:00:00

    Екологічно безпечний завод із переробки побутових відходів на біопаливо потужністю 100 МВт збудує в Дніпропетровську шведська компанія "Екоенерджі". Меморандум про це 16 вересня підписали в обласній держ­адміністрації.

    — Ми підтверджуємо готовність до інвестування та реалізації цього проекту, — каже Валентин Макогон, голова представництва компанії "Екоенерджі" в Україні.

    — Нове підприємство дасть змогу ліквідувати всі звалища в Дніпропетровську й забезпечити теплом та гарячою водою один із найбільших житлових масивів. За рік місто заощадить близько 100 мільйонів кубів газу, — говорить Володимир Пруцаков, заступник голови облдержадміністрації.

    Для будівництва заводу запропонували три майданчики. Очікують, що він запрацює через три роки. У його штаті буде близько 200 співробітників. Розробка проекту й початковий етап будівництва заводу коштують $120 млн — це близько 2,64 млрд грн.

    — В Україні є чимало неофіційних звалищ. Замість них могли б бути зелені зони чи рілля. Вони стають місцем для розмноження збудників холери, кишкової палички та інших інфекцій, — каже Тетяна Тевкун, експерт із питань екологічної політики. — Такі підприємства рятують екологію, заощаджують бюджетні кошти й створюють робочі місця. Німеччина має 60 надсучасних підприємств із переробки відходів. У Швеції половину сміття перетворюють на енергію. В Україні такі заводи треба будувати насамперед у промислових містах з великим споживанням газу.

    gazeta.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.