• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Українська компанія-творець MacKeeper виплатить $ 1,3 млн клієнтам, незадоволеним оманливою рекламою
    Опубликовано: 2015-08-13 09:00:00

    Заснована в Україні компанія ZeoBIT, творець відомого сервісу MacKeeper, погодилася виплатити своїм клієнтам близько $ 1,3 млн. Це – досудова угода по колективному позову користувачів, незадоволених оманливою рекламою сервісу.

    Тепер користувачі отримали час до 30 листопада, щоб подавати заявки на відшкодування збитків. Заявки можна подавати через сайт, де конкретніше вказано, хто саме може претендувати на компенсацію.

    Колективний позов проти ZeoBIT був поданий до Окружного суду Східного округу Пенсильванії ще в травні минулого року. Користувачі звинувачували сервіс в оманливій рекламі та неправдивих обіцянках з приводу можливостей програми, яка використовується для оптимізації роботи «маків».

    За умовами досудової угоди, компанія створить фонд в $ 2 млн для компенсації збитків користувачам. Але в той же час, як частина угоди, компанія не визнає своєї провини у суді. Одна третина від цієї суми піде юристам, в результаті у фонді для відшкодування залишиться сума приблизно в $ 1,3 млн.

    Згідно з документами, поданими в суді, близько 513 тисяч осіб придбали MacKeeper за $ 39,95 за копію. Їх повідомлять по email про можливість отримати компенсацію. Швидше за все, ті користувачі, які подали колективний позов, отримають компенсацію в повному обсязі. Але якщо число заявників буде рости, можливо, сума компенсації буде ставати пропорційно менше $ 39.

    Компанія дала розгорнутий коментар по справі на своєму сайті. У ZeoBIT підтверджують створення фонду, обіцяють провести кампанію в Facebook з інформування користувачів і пишуть про те, що сконцентруються на зміні маркетингової і рекламної стратегії MacKeeper.

    ZeoBIT була заснована в Україні, але зараз основний офіс компанії – в Каліфорнії. Компанія більше не є власником, а лише розробником MacKeeper. Продукт був проданий у квітні 2013 німецькій Kromtech Alliance. Ця компанія не фігурує ні в позові, ні в цій угоді.

    finance.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.