• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Пивна реформа: виробники чекають зниження вартості ліцензій
    Опубликовано: 2015-07-16 11:00:00

    Якщо депутати затвердять в другому читанні законопроект про скасування ліцензій для виробників пива, пивовари зможуть працювати легально, при цьому в даний час умови для ведення їхнього бізнесу плачевні. Про це в ефірі радіостанції Голос Столиці заявив експерт Ігор Товкач.

    Парламент «пом'якшив» пивну реформу. Депутати прийняли за основу законопроект, який скасовує необхідність отримання ліцензій на виробництво пива, атестації виробництва, сертифікації та підтвердження відповідності продукції. Також скасовано державне регулювання цін та необхідність маркувати пиво як міцний алкоголь. Крім того, пивоварам дозволена реклама своєї продукції.

    Детальніше про зміни в законопроект про регулювання діяльності виробників пива в ефірі радіостанції Голос Столиці розповів аналітик ринку алкогольних напоїв, виконавчий директор асоціації «Укрпиво» ​​Ігор Товкач.

    Як позначаться нововведення на пивоварах?

    — За фактом, цей законопроект прийнятий у першому читанні, відповідно, він буде ще 14 днів готуватися до другого читання. Протягом цього часу депутати напевно будуть вносити до нього доповнення та зміни. Тому говорити про те, що зараз більше не потрібні ліцензії, поки рано.

    А якщо законопроект приймуть остаточно, то як він вплине на пивоварний бізнес?

    — Якщо його приймуть у нинішньому вигляді, то можна говорити про те, що галузь зможе працювати легально, тому що зараз є ряд обмежень, які неможливо виконати при виробництві пива навіть в технологічному плані. Відповідно, реалізатори знову повинні чекати. Зараз йдуть розмови про те, що необхідно зменшити вартість ліцензії на продаж пива, яку, по суті, купують тільки ті, хто продає пиво в кіосках. Можливо, будуть прийняті доповнення, і зменшать вартість ліцензії для міні-пивоварень або для середніх заводів. Можливо, зменшать вартість ліцензії для тих дистриб'юторів, які часто імпортують бурштиновий напій. Але все це буде наслідком змін у цей законопроект. І коли його приймуть в цілому — незрозуміло, тому що депутати йдуть у відпустку. Чекатимемо. Поки все досить плачевно.

    newsradio.com.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.