• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Як реорганізують ДП «Волиньвугілля»
    Опубликовано: 2015-06-22 22:00:00

    Волинські гірники прийшли до голови облдержадміністрації з питанням, коли їм виплатять заборговану зарплату. Адже шахтарям ДП «Волиньвугілля» знову боргує зарплатню, цього разу – за півтора місяці. Натомість, вони почули, як в області намагаються здешевити собівартість волинського вугілля.

    Про це йшлося на зустрічі голови ОДА Володимира Гунчика із представниками профспілкових комітетів волинських шахт сьогодні, 22 червня.

    Нагадаємо, ДП «Волиньвугілля» відзвітувалося про шалені борги на підприємстві. Одних збитків на підприємстві нараховується 80 мільйонів. А ще кредиторська заборгованість становить 850 мільйонів гривень, дебіторська – 224 мільйони гривень.

    Оскільки державна підтримка для шахт припинена, то собівартість вугілля треба здешевити, аби не множити нові борги.

    Зі слів голови ОДА, цього намагатимуться досягнути реорганізацією, нюанси якої він пояснив. По-перше, реорганізоване підприємство буде напряму підпорядковуватися Мінпаливенего.

    Головним об’єктом реорганізованого підприємства волинських гірників має стати шахта № 10, решта шахт будуть всього лише філіями «десятки». Генеральний директор ДП «Волиньвугілля» буде одночасно директором шахти 3 10. Керівники інших шахт будуть господарськими підрозділами 10-ї шахти, їх керівники будуть одночасно заступниками директора шахти № 10. Бухгалтерія, юридична служба, відділ кадрів будуть єдиними і централізованими.

    Ті шахти, які не захочуть втратити самостійніст, мають перейти на госпрозрахунок і стати самоокупними.

    Таким чином, звільнивши частину керівного апарату діючих шахт, планується зменшити собівартість волинського вугілля на 10%. Що ж до самих гірників, то, переконує голова ОДА, їх скорочувати не будуть.

    Ще одні видатки, які пропонують «зчухрати» із собівартості вугілля – витрати на оздоровчі санаторії гірників. Володимир Гунчик запропонував або вивести їх як окремі юридичні особи, або ж залишити в складі реорганізованого підприємства, але як госпрозрахункові. Бо, мовляв, головне, щоб шахтарі отримували зарплату, а де відпочити вони вирішуватимуть самі. А ось кошти з собівартості вугілля на санаторії він не хотів би, щоб витрачалися і назвав відпочинкові закладами «наростами», які треба «зчухрати».

    Власне, присутні гірники схилилися таки до другого варіанту: втрачати санаторій та бази відпочинку не хотілось би.

    До слова, реорганізацію держпіприємства планують завершити за три місяці.

    Що ж до виплати забргованої зарплати, то Володимир Гунчик пообіцяв гірникам відзвітуватися в четвер. Адже напередодні - в середу - він запланував зустріч з Міністром палива та енергетики, де мають обговорити ці питання.

    volynnews.com



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.