• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • «Сумихімпром» скупився вапном на 111 мільйонів у оточення Фірташа
    Опубликовано: 2015-06-12 23:00:00

    ПАТ «Сумихімпром» 8 червня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Титан України» на постачання 48ттис тонн вапна на суму 110,59 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

    Замовлено вапно негашене 1-го сорту (активний СаО+МgO не менше 80%, активний MgO не більше 3%, час гасіння не більше 5 хв, крупність куска менше 10 мм – 15%, більше 60 мм – 10%).

    Ціна за тонну склала 2 304 грн./т. Із вказаної цифри ціна самого вапна – 2 188 грн./т, решта 116 грн. – це залізничний тариф на перевезення.

    Фірма-постачальник «Титан України» раніше була записана на Миколу Миколайовича Михайлова. Особа з таким ПІБ відома як помічник народного депутата від «Опозиційного блоку» Олександра Нечаєва, який був головою правління ЗАТ «Кримський Титан» Фірташа. Сьогодні «Титан України» оформлено на «Фебрі Трейдінг Лімітед» з Кіпру.

    Єдиним конкурентом було ТОВ «НПП Укрднепротрейд» Віктора Кириченка й Дмитра Чурілова.

    Нагадаємо, нині «Сумихімпром» перебуває у процесі банкрутства. Одним з конкурсних кредиторів заводу є кіпрська компанія «Tolexis International Limited», пов’язана з групою Фірташа. При цьому на заводі зберігся менеджмент Фірташа – його очолює Ігор Лазакович, який раніше працював заступником голови правління ЗАТ «Кримський Титан» і очолив «Сумихімпром» після перемоги Януковича на президентських виборах 2010 року.

    Після того, як підприємство очолив Лазакович, компанія почала закуповувати сировину та матеріали у фірм з орбіти Фірташа. Після активних спроб держави повернути контроль над формально державним «Сумихімпромом» у 2014 році, нині спостерігається затишшя.

    nashigroshi.org



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.