• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Газпрому доведеться платити двічі за транзит газу в обхід України
    Опубликовано: 2015-06-06 00:01:00

    Росія має домовленості про постачання газу до країн Європи з компанією Eustream (словацький газовий оператор – Ред.) до 2028 року , що зобов’язує Москву сплачувати за транзит щонайменше за 50 млрд кубометрів на рік, не зважаючи на те, чи постачається газ до країн ЄС. Про це повідомляють у Bloomberg з посиланням на офіційного представника Eustream Вахрама Чугуряна.

    Як зазначається, у зв’язку з обвинуваченнями Росії в сприянні у розгортанні військових дій на Сході України, Москва вимушена шукати можливості поставок газу до країн Європи в обхід України.

    Разом з тим, Словаччина сподівається на продовження економічних стосунків з Росією. За словами Чугуряна, "тут немає що обговорювати, ми не отримали жодної офіційної інформації від російської сторони, що транзит газу буде зупинено після 2020 року".

    Крім того, повідомляється, що в минулому році «Газпром» втратив  близько $45 млрд. на «Південному потоці» через звинувачення у військовій агресії в Україні.

    Нагадаємо, що Росія планує припинити постачання газу до ЄС через Україну і до 2019 року збудувати новий газогін «Турецький потік» до кордону з Грецією.

    tyzhden.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.