• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • ТОВ «Побузький феронікелевий комбінат» відзвітував за підсумками 2014 року
    Опубликовано: 2015-05-06 22:00:00

    Прибуток ТОВ «Побузький феронікелевий комбінат» за підсумками 2014 склала 12,2 млн. грн. Позитивного фінансового результату було досягнуто, не дивлячись на перебої з постачанням електроенергії в другій половині 2014 року. У зв’язку, з чим замість запланованих 21,8 тис. тонн нікелю було вироблено 18,6 тис. тонн або 92,8% від плану.

    Сума виплачених податків склала 76,7 млн. грн, з яких понад 45 млн. грн. – єдиного соціального внеску та більш ніж 14 млн. грн. податків з заробітних плат. За підсумками року середня заробітна плата на комбінаті перевищила 4 тис. гривень, що на 23,6% вище в середньому по країні. У поточному році також планується її підвищення на 5% щокварталу. Перший етап був проведений 1 квітня 2015 року, коли заробітні плати співробітників ПФК збільшилися ще на 5%. Крім того витрати на навчання персоналу ПФК в 2014 році склали 214 тис. грн., а в 2015 році на ці цілі планується виділити 255 тис. грн.

    Загальні витрати на утримання соціальної сфери смт. Побузьке в 2014 році склали 2,2 млн. гривень. На надання спонсорської допомоги, культурно-масову роботу та оздоровлення працівників ТОВ ПФК витратив 2, 2 млн. гривень. В 2015 році ця стаття витрат складе 2,7 млн. гривень, говориться в звіті підприємства.

    «Збереженню позитивних фінансових результатів, за підсумками минулого року, багато в чому дозволила реалізація програм з впровадження ресурсо та енергозбереження на комбінаті» – говорить генеральний директор ТОВ «Побузький феронікелевий комбінат» Олег Беспалов – «Так за підсумками 2014 нашому комбінату вдалося скоротити споживання природного газу з 85 млн. куб.м. до 16 млн. куб.м, тобто більш ніж у 5 разів. Це сприятливо позначилося на собівартості продукції і, в кінцевому підсумку, на фінансові результати комбінату »- повідомив пан Беспалов.

    Інвестиції комбінату в енергозбереження в 2013 – 2014 роках склали більше $15 млн. В даний момент на різних стадіях реалізації знаходяться 4 великі інвестиційні проекти. Найбільш великий з них – введення в дію пиловугільної установки для сушіння руди, на черзі – газоочисне обладнання, яке дозволить значно знизити викид шкідливих речовин в атмосферу. Крім того, для зниження втрат при обробці руди, планується модернізація магнітної сепарації.

    Довідка

    ТОВ «Побузький феронікелевий комбінат» – єдине в країнах СНД підприємство здатне випускати в промислових масштабах феронікель з бідних окислених руд, що містять нікель Власник комбінату – міжнародна інвестиційна група Solway.

    Міжнародна група Solway Investment Group веде свою діяльність з 2002 року і є приватною компанією, що веде диверсифікований бізнес в гірничодобувній і металургійній індустріях. Ключові компанії групи зареєстровані в Швейцарії, Люксембурзі та на Кіпрі, 100% статутного капіталу належить громадянам ЄС. Основні виробничі активи Solway сконцентровані в Македонії, Гватемалі, Індонезії та України.

    finance.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.