• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Уряд прикриває «реформами» брак грошей в газовій галузі
    Опубликовано: 2015-05-06 08:00:00

    Порошенко підписав закон, який має адаптувати український ринок газу до європейських стандартів. Експерти вважають, що це не принесе змін в економіку країни.

    Ринок газу в Україні відтепер адаптований до законів Євросоюзу. Принаймні, так вважає президент Петро Порошенко, який підписав відповідний закон.

    Документ визначає правові засади функціонування ринку природного газу України. Саме завдяки новому закону влада планує створити в країні ефективне конкурентне середовище.

    Про те, як тепер зміняться правила гри на газовому ринку, радіостанції Голос Столиці розповів експерт з питань нафтогазової галузі Валентин Землянський.

    Що ви думаєте з приводу новоприйнятого «газового» закону?

    – Документ я бачив, я навіть більше вам скажу – я бачив план «Нафтогазу» щодо імплементації положень цього закону. Він складається порядку з 30 пунктів – яким чином будуть норми закону втілюватися в життя. Але якби все, що написано в українському законодавстві, виконувалося, ми б з вами жили в найкращій країні на світі. Все питання в тому, наскільки суворість законів буде компенсуватися їх невиконанням. І наскільки оперативно будуть імплементовані ті норми, які прописані в законі.

    Чи можемо ми говорити про нові правила при тому, що у нас в країні присутня газовий монополіст?

    – Я не бачу можливості появи альтернативних гравців. Давайте починати з того, що ринок – це можливість появи альтернатив, а з цим дуже напружено, тому що у нас монополіст-імпортер. І у нас не вирішені самі елементарні речі. Ось у цих планах, до речі, йдеться про необхідність установки приладів обліку, тобто у нас з обліком і контролем все досить сумно. Для початку вирішити би ці питання, а потім уже говорити про можливість повної імплементації даного законопроекту і взагалі функціонування норм третього енергопакету в Україні. Зараз уряд вирішує банальну проблему – тих грошей, які платить промисловість, не вистачає, тому що споживання промисловістю скорочується, навіть за нинішніми високими тарифами. Це все прикривають красивими розмовами про реформування, про впровадження положень третього енергопакету і інших речей. За великим рахунком газу, який видобувається в Україні, достатньо для покриття потреб населення. Якщо вже говорити про реформи, то треба говорити про скорочення споживання, оскільки резерв знаходиться саме там.

    newsradio.com.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.