• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • 1 млрд. кубічних метрів природного газу на рік дозволить Україні зекономити Закон про енергомодернізацію
    Опубликовано: 2015-01-13 17:43:26

    У четвер, 15 січня 2015 року Верховна Рада України розгляне Законопроект № 1313 «Про запровадження нових інвестиційних можливостей, гарантування прав та законних інтересів суб’єктів підприємницької діяльності для проведення масштабної енергомодернізації».

    Прийняття Верховною Радою України даного законопроекту дозволить зекономити понад 1 млрд. метрів кубічних природного газу на рік. Документ, який було розроблено за активної участі АІРУ, формує законодавчу базу для залучення інвестицій в енергоефективність та істотне зменшення відповідних витрат у закладах державної та комунальної власності.

    «Питання низької енергоефективності України нині є одним з найбільш актуальних. Витрати на опалення бюджетних установ в Україні  у два – три рази перевищують відповідний рівень витрат у країнах Європейського Союзу. Енергоефективність нашої держави в півтора - два рази нижча ніж, навіть, у Росії», - зазначив віце-президент Асоціації Володимир Панов.

    Відповідно до законопроекту, інвестор одержить можливість реалізувати енергоефективні проекти за власні кошти, які повертатиме з отриманої економії витрат на оплату спожитих паливно-енергетичних ресурсів та комунальних послуг протягом строку дії енергосервісного договору. У свою чергу, держава гарантуватиме інвесторам захист їх капіталовкладень.

    Під час розгляду на засіданні Комітету Верховної Ради України з промислової політики та підприємництва, зважаючи на актуальність законодавчої ініціативи, голова Комітету Віктор Галасюк висловив подяку робочій групі під керівництвом Володимира Гройсмана, Європейському банку реконструкції та розвитку, Агентству США з міжнародного розвитку (USAID), Асоціації «Інноваційний розвиток України», ГО «Реанімаційний Пакет Реформ».

     «Впровадження проекту Закону не потребуватиме додаткових фінансових витрат з державного бюджету України. І стане реальним виходом із нинішньої складної ситуації завдяки залученню інвестицій та досвіду енергосервісних компаній до впровадження енергоефективних проектів», - акцентував Віктор Галасюк.



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.