• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Гречка подорожчала до 18 гривень
    Опубликовано: 2014-12-05 08:00:00

    З 10 до 18 грн/кг подорожчала гречка цього тижня. Нефасовану крупу деякі мережі продають по 15-16.

    – Є декілька причин подорожчання. Подешевшала гривня. Через це підвищилися ціни на пальне, електроенергію, комунальні послуги. Вартість всіх витрат закладена в ціні кілограма крупи. Зараз попит вищий за пропозицію. Нинішній врожай не покриває потреби в гречці. На рік українцям необхідно 205 тисяч тонн, а виростили 175 тисяч, – розповідає 46-річний Ярослав Левицький, спеціаліст компанії "Проагро". – Привізну крупу потрібно купувати за валюту. Але цьогоріч її немає звідки везти. Гречку вирощують лише у Cхідній Європі й трохи в Китаї. В інших країнах її небагато, переважно для годування худоби. У таких ситуаціях ми купували в Росії. Зараз не вийде, бо на Алтаї рано випав сніг і половина врожаю пропала. Тепер і росіяни купують її за скаженими цінами.

    Попри всі ці фактори, 18 гривень за кілограм – завищена ціна. Її роздули спекулянти. Оптова вартість не дуже зросла.

    Теперішня ціна протримається кілька тижнів, потім піде на спад. Зупиниться на рівні 14-15 гривень. Бо спекулянти не отримають такого великого попиту, як 2010 року. По-перше, в людей немає грошей, щоб стільки платити за крупу. Їм простіше перейти на замінники – рис, макарони. По-друге, після Майдану багато українців зробили непогані резерви круп. Купували мішками, щоб не переплачувати після подорожчання долара.

    gazeta.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.