• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • За дорученням Валерії Лутковської регіональний координатор зі зв’язків із громадськістю Уповноваженого у Миколаївській області Олександр Синьов відвідав військовий госпіталь
    Опубликовано: 2014-08-04 14:38:35

    Завданням моніторингового візиту регіонального координатора до Миколаївського госпіталю було з’ясувати умови проходження лікування 65 військовослужбовців, які брали участь у проведенні АТО. З них – 13 поранених осіб, 36 – травмованих, 16 – із загальними захворюваннями. Поранення та травми середньої тяжкості. 32 особи перебувають на стаціонарному лікуванні та 33 – на денному стаціонарі. Пацієнти розміщені переважно в двох відділеннях – хірургічному та терапевтичному.

    Під час спілкування Олега Синьова з військовослужбовцями було з’ясовано, що лікуванням та умовами перебування вони задоволені повністю, необхідних ліків вистачає.

    Якістю та кількістю їжі теж задоволені, крім того, волонтери додатково постачають велику кількість продуктів та питної води. Зв’язок з рідними, близькими та друзями мають.

    Водночас у багатьох із них виникають запитання з приводу реалізації гарантій їхнього соціального захисту та імплементації змін до законодавства, що стосуються участі в АТО. Зокрема, як отримати статус учасника бойових дій та його оформити, як отримати страхові виплати за поранення, травмування, яким чином оформити інвалідність, які пільги та соціальні виплати мають рідні загиблих та яким чином їх мають надати (один із поранених є братом загиблого учасника АТО, у сім’ї залишилися він та мати).

    Регіональний координатор ознайомив пацієнтів госпіталю зі змістом пам’ятки-брошури «Що потрібно знати військовозобов’язаному при мобілізації», підготовленої для громадян України працівниками Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

    Олег Синьов надав роз’яснення щодо проходження військової служби в особливий період, мобілізації, строків і порядку її проведення, проходження служби, звільнення і демобілізації та грошового забезпечення військовослужбовців.

    Він розповів про порядок надання пільг та гарантій соціального захисту громадян, які проходять військову службу за призовом під час мобілізації, роз’яснив деякі питання щодо визнання військовослужбовців ветеранами війни.



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.