• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Іранська нафта може бути поставлена ​​на українські НПЗ
    Опубликовано: 2014-01-17 16:01:55

    Іранська нафта, яка, можливо, надійде в результаті бартерної угоди з Росією, може бути перероблена на українських НПЗ. Про це РЕ повідомило інформоване джерело в дипломатичних колах.

    Поставка нафти на українські НПЗ можлива за своп-схемою з території Російської Федерації з використанням існуючих трубопровідних потужностей. В іншому випадку, за словами співрозмовника РЕ, логістика та економіка поставок викликає великі питання. "Найбільш реальним переробником сировини може стати Лисичанський НПЗ, що належить "Роснефти"", - додав співрозмовник видання.

    Як повідомляло агентство Reuters, Іран і Росія ведуть переговори про бартерну угоду за принципом "нафта в обмін на товари", яка дозволить Тегерану значно збільшити експорт нафти в обхід санкцій Заходу.

    Сторони обговорюють останні деталі угоди, що передбачає купівлю Москвою до 0,5 млн. барелів іранської нафти в день в обмін на російське устаткування і товари.

    У випадку реалізації угоди, Іран отримає можливість збільшити експорт нафти у півтора рази, що стане серйозним стимулом для бідуючої економіки країни.

    Раніше "Роснефть" заявляла про плани відновити роботу Лисичанського НПЗ навесні 2014р. Поставки сировини на завод припинилися в березні 2012р. Попередній власник підприємства - ТНК-ВР зупинила НПЗ на позаплановий ремонт через збитковість нафтопереробки на Україні.

    real-economy.com.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.