• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Мінтрансзв’язку сподівається на збільшення квоти угорських дозволів на автомобільні перевезення
    Опубликовано: 2005-09-21 09:11:00
    Угорська сторона вже погодилася провести 22-23 вересня ц.р. у м. Будапешт позачергове засідання Змішаної комісії з питань міжнародних автомобільних перевезень, на якому буде розглянуте питання про збільшення квоти дозволів для України.
    До ухвалення відповідного рішення Міністерство транспорту та зв’язку України просить українських автоперевізників тимчасово здійснювати вантажні перевезення до Італії транзитом через територію Словаччини та Австрії.
    За ініціативою Міністра транспорту та зв’язку України Євгена Червоненка у цьому році вперше розпочато роботу з перегляду квоти дозволів з Угорщиною. Територією цієї сусідньої країни вантажі з України потрапляють до Західної Європи, зокрема до Італії (міжнародний транспортний коридор № 5). 
    Під час 89-ої сесії Ради Міністрів Європейської Конференції Міністрів Транспорту, яка проходила 24-25 травня ц.р. у Москві, Міністр Червоненко особисто зустрічався зі своїм угорським колегою. Тоді вони досягли принципової домовленості щодо збільшення кількості транзитних дозволів.
    У розвиток цієї домовленості українська сторона неодноразово надсилала листи до Міністерства економіки і транспорту Республіки Угорщина з проханням про збільшення квоти угорських дозволів на 2005 рік, проведено низку зустрічей на всіх рівнях. Торговельно-економічна місія Посольства України в Угорщині постійно співпрацює з Департаментом автомобільного транспорту та Міністерством економіки і транспорту Угорської Республіки. Мінтрансзв’язку також звертався до МЗС з проханням дипломатичними каналами надати допомогу у забезпеченні українських автоперевізників дозволами на виконання перевезень угорською територією.
    На сьогодні, порівняно з 2004 роком, базова квота угорських дозволів на 2005 рік (універсальних і транзитних) збільшилась на 1500 шт., загальна квота - на 1200 шт. Крім того, Угорщина додатково виділила Україні на 2005 рік 700 транзитних дозволів та пообіцяла ще 1000 транзитних дозволів з оплатою дорожніх зборів. 
    За дорученням Міністра наведено порядок із розподілом наявних дозволів, щоб виключити їх неефективне та нераціональне використання, запобігти проявам корупції. За прорахунки у роботі звільнено Генерального директора Українського державного підприємства „Укрінтеравтосервіс” – Голову Служби міжнародних автомобільних перевезень Мінтрансзв’язку Євгена Танцюру.
    Основні результати проведеної Міністерством роботи українські автоперевізники відчують вже у 2006 році. Очікується, що ініційований Мінтрансзв’язком перегляд Угорщиною політики видачі дозволів допоможе збільшити їхню базову чисельність.
    МІНІСТЕРСТВО ТРАНСПОРТУ ТА ЗВ`ЯЗКУ УКРАЇНИ


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.