• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • МВС України: прес-реліз про найбільш резонансні злочини та події на 17.11.2005 р.
    Опубликовано: 2005-11-17 14:08:00
    Міністерство внутрішніх справ України
    Департамент зв’язків з громадськістю
     
    ПРЕС-РЕЛІЗ
    про найбільш резонансні злочини та події
    на 17.11.2005 р.
     
    Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 2963 заяви про злочини. Вжитими заходами 1649 (55,7%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 9 вбивств, 7 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 5 розбійних нападів, 78 пограбувань, 5 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.
     
    За незаконне зберігання зброї затримано 135 осіб. У правопорушників вилучено 8 пістолетів, 3 гвинтівки, 19 обрізів мисливських рушниць, 26 одиниць саморобної вогнепальної зброї, 14 гранат, 1,6 кг вибухівки та понад 1,7 тис. набоїв.
     
    За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 166 осіб. У них вилучено 36,7 кг наркотиків.
     
    За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 1729 осіб.
     
    За порушеними кримінальними справами заарештовано 46 осіб.
     
    Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 126 дорожньо-транспортних пригод, у яких 22 особи загинули та 140 травмовані.
     
    Упродовж минулої доби порушено 109 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості.
     
    У місті Білгород-Дністровську Одеської області в парку було знайдено в непритомному стані з ножовими пораненнями двох 21-річних місцевих жителів, один із яких невдовзі помер. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства затримано їх однолітка, який увечері 11 листопада на вулиці разом з 27-річним безробітним жителем села Шабо Білгород-Дністровського району поранили потерпілих під час бійки. Заходи щодо розшуку співучасника злочину тривають.
     
    Тепер продають і в трудове рабство
     
    На Хмельниччині працівники міліції викрили двох 32-річних жителів Тернопільської області, без постійного місця роботи, які  протягом трьох останніх років вивезли до Чехії чотирьох жительок Тернопільської області 52-27 років і продали їх для подальшої неоплатної експлуатації їх праці.
     
    У селі Луговому Волинської області затримано 36-річного безробітного, за місцем проживання якого вилучено 2 гранати часів Великої Вітчизняної війни.
     
    У селі Богданівці Дніпропетровської області затримано 25-річного безробітного, за місцем проживання якого вилучено 200 грамів вибухівки.
     
    У Харкові на вулиці затримано 54-річного місцевого безробітного, у якого вилучено 200 грамів вибухівки.
     
    „Липове” свідоцтво про навчання на курсах водії коштувало 200 доларів
     
    На Донеччині порушено кримінальну справу відносно завідувача однієї з філій Донецького обласного автомобільного учбового комбінату, який вимагав і отримав від місцевих жителів 200 доларів США хабара за видачу свідоцтв про проходження навчання на курсах водіїв. Хабарнику інкримінується ч. 2 ст. 368 КК України.
     
    «Подарували» підприємцям понад 5,4 млн. гривень
     
    У Києві порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем), відносно посадових осіб відкритого акціонерного товариства “Укрнафта”. Вони незаконно уклали з приватним підприємством договір купівлі-продажу цінних паперів та безоплатно передали останнім 4 векселі, чим завдали збитки зазначеному ВАТ на загальну суму понад 5,4 млн гривень.
     
    На «Печенізькому полі» викопали ставок
     
    На Харківщині викрито посадовців головного управління земельних ресурсів Харківської облдержадміністрації, які в жовтні минулого року незаконно (за рахунок коштів, призначених на замлеохоронні заходи) здійснили фінансування будівництва водного об’єкту – ставка – на території регіонального ландшафтного парку “Печенізьке поле”, чим завдали збитки державі на суму понад 1 млн. гривень. Порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України – зловживання владою або службовим становищем.
     
    254-75-24, 256-15-94, факс 256-11-01
    mvsinfo@mvsinfo.gov.ua
    http://mvsinfo.gov.ua
     
     


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.